Benteke satte Coutinhos frispark-perle i skyggen

Christian Benteke feiret med Mamadou Sakho i Liverpool-fadese.

Liverpool-Crystal Palace 1-2 (1-1)

Liverpool har slitt tungt med Crystal Palace de siste sesongene. Londonerne har vunnet på Anfield i to sesonger på rad, og rekken skulle bli forlenget søndag.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Philippe Coutinho sendte Liverpool foran midtveis i første omgang med et fantastisk frispark, men Crystal Palace skulle slå tilbake ved en gammel kjenning.

Christian Benteke, som i fjor ble solgt etter bare én sesong i Liverpool, utlignet til 1-1 to minutter før pause. Med et drøyt kvarter igjen av kampen stilnet Benteke hjemmefansen på Anfield igjen da han stupheadet inn et hjørnespark. Liverpool klarte aldri å svare.

– Det var dette Christian Benteke drømte om da han lå på hotellrommet i går kveld og ikke fikk sove, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Det er en stor personlig triumf for Christian Benteke og et solid slag i trynet på Liverpool, sier TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Med 1-2-tapet vil tredjeplasserte Liverpool bli forbigått av Manchester City og Manchester United om de to byrivalene vinner sine hengekamper.

– Det er en minikatastrofe. De kan fortsatt greie å ta Champions League-plass, for de har fire kamper igjen som i utgangspunktet er greie. Se hvordan Manchester United gjør det. Tre poeng for Liverpool her i dag hadde gjort det så utrolig mye enklere, sier Thorstvedt.

Jürgen Klopp så lyspunkt i kampen, men var skuffet med resultatet.

– Jeg vet hva alle kommer til å si noe; at nok en gang glipper det for Liverpool. Ønsker vi å gå til Champions League, må vi vinne de siste kampene, sier Liverpool-sjefen.

– Er det ekstra tungt at Christian Benteke scorer målene?

– Nei, sånn er det. Det er ikke bare oss han er veldig god mot, sier tyskeren.

Crystal Palace tar med seieren et langt steg mot fornyet Premier League-kontrakt. Laget er nummer tolv og har sju poeng ned til nedrykk.

Benteke med første målsjanse
Liverpool tok initiativet fra start, men slet med å trenge gjennom det lavtliggende Crystal Palace-forsvaret.

Den første muligheten var det gjestene fra Sør-London som fikk ved Christian Benteke, som var tilbake på Anfield for første gang siden overgangen fra nettopp Liverpool.

Belgieren vendte av Lucas Leiva og avsluttet like utenfor fra tjue meter i det 21. minutt, men to minutter senere fikk Philippe Countinho frispark på 30 meter etter å ha blitt felt av Luka Milivojevic.

Coutinho-perle: – Helt utsøkt
Brasilianeren skrudde ballen vakkert i mål og løp rett til benken for å feire 1-0-scoringen sammen med Alberto Moreno.

– Det er så vakkert. Helt utsøkt. Det var åpningen Liverpool trengte. Det var åpningen Crystal Palace ga til Philippe Coutinho, kommenterte Wikestad.

Etter 38 minutter kombinerte Georginio Wijnaldum og James Milner fint på venstresiden. Førstnevnte slo inn til Emre Can på ti meter. Tyskeren skulle bare bredside ballen i mål, men ballen treff hælen og gikk langt utenfor.

Minuttet etter gikk Benteke enkelt i bakken i duell med Dejan Lovren og ble tildelt det gule kortet for filming av dommer André Marriner.

– Det må vel være lov å falle uten at det nødvendigvis skal være filming, mente kommentator Wikestad.

– En demonstrativ ikke-feiring
I det 43. spilleminutt holdt den store angriperen seg på beina. Yohan Cabaye kom fri på høyrekanten og slo inn til Benteke, som satte inn 1-1.

– Han scorer alltid på Anfield når han har på andre drakter enn Liverpool sin, og Palace - som ikke har skapt noe som helst... Det er en flott ball, et herlig løp, et perfekt innløp og en perfekt avslutning, kommenterte Wikestad etter Bentekes fjerde scoring på de siste tre kampene på Anfield for et bortelag.

Han valgte ikke å feire umiddelbart etter scoringen.

– Det er en demonstrativ ikke-feiring. Når du har vært i en klubb og kastet ut for du ikke er god nok, det gjør noe med deg. Han elsker å stå der foran The Kop, sier Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

TV-bildene viste imidlertid Sakho og Benteke som hadde et «innøvd håndtrykk». Sakho falt i unåde hos Liverpool-manager Jürgen Klopp i fjor sommer og har siden januar vært på utlån i Crystal Palace. Han kan imidlertid ikke spille mot klubben han er på utlån fra.

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller var ikke nådig i pausen med Liverpool-stopper Dejan Lovren på utligningen.

– Liverpool må få seg ny midtstopper. Det han gjør i forkant der... Han er ikke god nok i det hele tatt. Jeg har lenge sagt at Liverpool trenger en ny midtstopper ved siden av Joël Matip, for Lovren er ikke god nok.

Dribleraid fra Coutinho
Liverpool-dominansen fortsatte etter pause, uten at hjemmelaget klarte å skape de store målsjansene i begynnelsen av andre omgang.

Coutinho fikk en brukbar mulighet i det 52. minutt. Liverpool-spilleren driblet halve Crystal Palace-laget, men avslutningen fra sju meter ble blokkert av James Tomkins. På det påfølgende hjørnesparket fikk Lucas Leiva sjansen til å sende Liverpool foran, men midtbanespillerens skudd gikk høyt over.

Etter en snau time spilte Lucas Leiva gjennom Roberto Firmino, som så ut til å komme alene med Wayne Hennessey, men brasilianeren trakk seg i duellen med Crystal Palace-målvakten, som fanget ballen.

Etter 70 minutter var det klabb og babb i Liverpool-feltet og Christian Benteke brassesparket ballen inn til Cabaye på fem meter. Den franske midtbanespillerens avslutning fint hold gikk høyt over.

Benteke stupte inn 2-1
I det 74. spilleminutt fikk Crystal Palace hjørnespark, og ballen gikk gjennom hele feltet, før en stupende Christian Benteke kunne sette inn 2-1.

– Det er hårreisende markeringspill av Emre Can. Christian Benteke takker og bukker, kommenterte Kasper Wikestad.

Dermed hadde den tidligere Liverpool-spissen snudd det på egenhånd.

Klopp forsøkte å svare med å kaste inn backene Trent Alexander-Arnold, Alberto Moreno og Marko Grujic, men de kunne ikke gjøre noe med utfallet for et Liverpool-lag som slet med å skape målsjanser.