Martial med «tidenes dyreste mål» da United vant enkelt

Monaco kan gni seg i hendene etter Anthony Martials 25. mål for Manchester United.

Burnley-Manchester United 0-2 (0-2)

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Manchester United tok en komfortabel 2-0-seier over Burnley på Turf Moor søndag. Anthony Martial sendte gjestene i ledelsen etter en strålende kontring tidlig i kampen.

Martials mål var hans scoring nummer 25 siden han overgangen fra Monaco 2015. Nettkjenningen utløste en klausul i overgangsavtalen, ifølge engelske aviser.

– Manchester United må nå betale ytterligere 8,5 millioner pund (100 millioner kroner) etter at Martial scoret sitt 25. mål i alle turneringer for klubben. Dyreste målet noensinne? skrev Sky-reporter Kaveh Solhekol‏ på Twitter.

Like før pause inntok Martial servitørrollen, da han gjorde forarbeidet til Wayne Rooneys 2-0-mål. Det var også resultatet til pause.

Andre omgang ble en transportetappe for Manchester United, som med dagens 2-0-seier fortsatt ligger på femteplass, ett poeng bak Manchester City. Byrivalene møtes torsdag kveld.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Det er ikke enkelt å vinne her, og enda vanskeligere å kontrollere, og vi hadde kontroll i mesteparten av kampen. Vi forsto hvordan de spilte og vi brukte våre styrker mot deres. Vi klarte å beholde ballen. Et bra resultat og helt fortjent, sier José Mourinho.

Et skår i gleden var at Paul Pogba måtte ut med skade på overtid. Det kommer lite gunstig for United, som tidligere denne uken fikk Marcos Rojo og Zlatan Ibrahimovic skadet. Også Éric Bailly lå nede med smarter på overtid, og den ivorianske midtstopperen fullførte kampen haltende.

Burnley ligger på 15. plass med fem poeng ned til Swansea på nedrykk.

Rashford benket fra start
Manchester United-spillerne varmet opp til kampen med «Ibrahimovic» og «Marcos Rojo» på ryggen før dagens bortekamp mot Burnley for å vise støtte til lagkameratene etter de alvorlige kneskadene spillerne pådro seg torsdag.

Til tross for å ha scoret viktige mål den siste tiden, var Marcus Rashford å finne på benken. I stedet fikk Wayne Rooney og Anthony Martial sjansen i startoppstillingen.

I en jevn åpning på kampen var det Manchester United som fikk den første brukbare målsjansen i det niende spilleminutt. Anthony Martial dro seg ned til dødlinjen og ballen gikk via lagkamerat Ander Herrera og havnet i beina på Wayne Rooney. United-kapteinen avsluttet på direkten, men Ben Mee forstyrret nok til at målvakt Tom Heaton kunne fange ballen uten problemer.

I det 18. spilleminutt var Rooney på farten igjen. Scouseren fikk ballen ute til venstre og et innlegg mot Paul Pogba hadde lenge retning mot det lengste krysset, men ballen gikk en halvmeter utenfor.

Ledelse etter mønsterkontring
Etter tjue minutter vant Martial ballen midt på egen banehalvdel og startet en mesterlig kontring av United. Franskmannen fikk med seg Herrera til høyre. Martial fullførte løpet inn i 16-meteren, før han fikk ballen tilbake av Herrera og enkelt kunne sette inn Manchester Uniteds ledermål.

– Det er en vakker overgang. Der går det fort, og det var Martial det handlet om hele veien, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– Rett og slett en nydelig kontring med bra tempo og veldig god timing, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

– En mønsterkontring, sa ekspertkollega Erik Thorstvedt.

Og scoringen koster skjorten for Manchester United:

Etter en snau halvtime ropte bortesvingen og Rooney på straffespark da Joey Barton felte spissen bakfra. Dommer Anthony Taylor bare vinket spillet videre. Kanskje burde dommeren tildelt gjestene et straffespark.

– Jeg synes det går an å blåse. Han blir bare angrepet bakfra og har full kontroll på ballen og blir bikket over. Det er mer straffe enn flere situasjoner vi har sett denne helgen, sa Erik Thorstvedt i pausen.

Etter 39 minutter takket Wayne for tilliten. Paul Pogba tredde målscorer Martial gjennom og Tom Heaton vartet ut med en svak utrustning. Ballen havnet bak ryggen på Burnley-målvakten, der Rooney luktet. Kapteinen kranglet inn 2-0 mellom beina på tidligere lagkamerat Michael Keane.

– Han blåste inn et frispark mot Stoke 21. januar og tok scoringsrekorden. Siden har det vært relativt stille fra Wayne Rooney, før han nå gir lyd fra seg med en scoring, kommenterte Ondsnes.

Erik Thorstvedt sier han blir glad i hjerteroten av å se Rooney score.

– Det er ikke synd på Rooney, men han har gått fra å være kongen på haugen til å være en vanlig fyr som sitter på benken, sier den tidligere Tottenham-målvakten.

Simen Stamsø Møller trakk frem dagens første målscorer etter 2-0.

– Hver gang Martial får ballen i beina, setter han fart. Han har en stor del av æren for den andre scoringen også, sier han.

Wayne Rooney var glad for å være tilbake i startoppstillingen.

– Man ønsker å spille fotball. Jeg er glad for å være tilbake i startoppstillingen, men først og fremst for at laget vinner. Det er klart jeg er glad for å score også. Jeg har hatt noen små skader, og det er frustrerende. Det har satt meg tilbake, sier Rooney.

Transportetappe etter pause
Den første muligheten i andre omgang var det også Manchester United som fikk. Paul Pogba fyrte av fra om lag 25 meter. Heaton gjorde en grei redning, men måtte gi retur.

Burnley klarte ikke å skape noen store målsjanser på Manchester United, men etter 64 minutters spill rappet Andre Gray ballen fra Daley Blind, men innlegget foran mål ble akkurat stoppet av Éric Bailly.

Marcus Rashford ble byttet inn midtveis i andre omgang, men klarte ikke å sette fyr på kampen. Den unge engelskmannen fikk imidlertid en god målsjanse med åtte minutter igjen av ordinær tid. Rashford stakk i bakrom, men havnet på skrått hold. Likevel fikk han sendt av gårde en god avslutning som tvang en redning ut av Tom Heaton. Det ble feilaktig dømt til utspark.

Halvannet minutt før slutt tok Pogba med seg ballen fra midtbanen og fyrte av fra tjue meter, Avslutningen gikk like utenfor Heatons mål. Like etter satt han seg ned for å få behandling, før han ble erstattet av Michael Carrick.

Manchester United kontrollerte kampen inn til 2-0.

– Det var veldig profesjonelt av Manchester United. De ligner på et José Mourinho-lag, sier TV 2s Simen Stamsø Møller.

Kanskje enda mer imponerende var denne Twitter-brukerens forhåndstips: