Bøtelegges og vises ut av landet for dommerangrep

Den bosniske mannen hadde ingen tilknytning til Norge, opplyser politiet.

Innlandet politidistrikt skriver på Twitter at mannen som sprayet assistentdommeren med pepperspray i ansiktet under lørdagens Obos-ligakamp mellom Kongsvinger og Ranheim, har vedtatt et forelegg på 12.000 kroner for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse.

Se bildene av dommeren i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Samtidig er utvisningssak iverksatt mot personen, som er en mann i 20-årene fra Bosnia-Hercegovina, uten tilknytning til Norge, får TV 2 Sporten bekreftet av operasjonsleder Tom Eirik Midthaug.

– Hva var motivet for handlingen?

– Den informasjonen har jeg ikke nå, sier Midthaug.

Grunnlaget for utvisningssaken er det vedtatte forelegget, opplyser politiet.

Det var ti minutter var igjen av kampen da han løp inn på banen og bort til assistentdommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen og sprayet ham i ansiktet. Etter en liten pause der assistentdommeren fikk rensket øyet og området rundt med vann, fullførte han kampen.

– Vi har et rutinert og godt vaktmannskap som raskt fikk tak i rette vedkommende, men vi må se på våre rutiner for å se hva vi eventuelt kunne gjort annerledes. Det er det altfor tidlig å si noe om. Spørsmålet er om antall vakter hadde spilt noen rolle i denne situasjonen. Det er vanskelig å stoppe sånne hendelser - uansett vakthold, uttalte Kongsvinger-sjef sjef Espen Nystuen til lokalavisen Glåmdalen lørdag kveld.