Matic etter vidunderskuddet: – Jeg har scoret vakrere mål

Nemanja Matic tok ikke av etter drømmetreffet mot Tottenham.

Chelsea-Tottenham 4-2

Se kampsammendrag øverst.

Nemanja Matics vakre 4-2-scoring mot Tottenham i lørdagens semifinale i FA-cupen tok pusten fra de fleste.

Midtbanespilleren er ikke kjent for å score mange mål, men når han først gjør det er det gjerne av den spektakulære sorten.

Likevel er det noe overraskende når han hevder at han har scoret vakrere mål før.

– Jeg er veldig glad for scoringen. Det var et fantastisk mål, men det er ikke det beste jeg har scoret, sier Matic til BBC.

– Jeg hadde et hardere skudd i et derby mellom Benfica og Porto. Dette er kanskje mitt nest beste noensinne.

Kurt Zouma så ikke ut som han trodde hva han så da ballen fløy i mål via tverrliggeren, mens TV 2s kommentatorteam var fra seg av begeistring av fotballkunsten.

– Det er et av de vakreste målene som er scoret på nye Wembley. En kanon i krysset. Helt eventyrlig, sa Øyvind Alsaker.

Benket Hazard roser Conte

Målet kom på toppen av en fantastisk fotballkamp, som startet med overraskelsen at Chelsea-manager Antonio Conte valgte å droppe Eden Hazard og Diego Costa fra start.

Duoen kom inn på stillingen 2-2, og førstnevnte satte inn 3-2 etter at han erstattet Willian. Chelsea hadde gitt fra seg ledelsen to ganger tidligere i kampen, men nå var det ingen vei tilbake fra Tottenham.

Når ting ble som de ble fikk Conte skryt av ekspertene, og også ros fra sin benkede stjerne-belgier etter kampen.

– Som fotballspiller ønsker man å spille alle kampene, men manageren gjorde et strålende valg. Han satte inn Willian som scoret to ganger, sier Eden Hazard.

– Vi fortjente mer, sier Pochettino

De blåkledde kunne glede seg over avansement til tross for at de i banespillet, spesielt i andreomgang, ble trykket tilbake av Tottenham.

Chelsea hadde bare fem skudd på mål, men fire av de ble nettkjenninger. Tottenham på sin side noterte seg bare for fire skudd på mål, til tross for et stort overtak i ballbesittelse (67 prosent mot 33).

– Gratulerer til Chelsea. Vi dominerte kampen, men de var mer effektive enn oss. Jeg er stolt av laget, vi var fantastiske i måten vi spilte på og i vår filosofi, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

– Vi kjempet i dag mot et av de beste lagene i Europa. Fortjente vi mer? Ja, men slik er fotball.

Kamphaner i ligaen

De to lagene som leverte festforestillingen på Wembley har vært Englands beste lag denne sesongen, og utkjemper nå kampen om ligatittelen i et «two horse-race».

Tirsdag spiller Chelsea mot Southampton, mens Tottenham kan vente til onsdag før de skal spille borte mot Crystal Palace.

Spørsmålet nå er om denne kampen gir utslag på lagenes form også i ligaspillet.

– Nå kan vi bare se fremover. Vi er fire poeng bak dem, og vil prøve å vinne vår neste kamp. Jeg er ikke bekymret. Laget er sterkt, og vi er fokusert, sier Pocchettino.

– Dette resultatet gir oss mer selvtillit såklart, det er alltid godt å vinne. Nå må vi restituere til tirsdag, sier Matic.