Linjemann angrepet med pepperspray av tilskuer i Obos-ligakamp

Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen fullførte kampen. Gjerningspersonen er pågrepet.

Kongsvinger-Ranheim 0-0

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

Ti minutter var igjen av kampen mellom Kongsvinger og Ranheim da en person løp inn på banen og bort til assistentdommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen.

Personen sprayet linjedommeren med pepperspray, bekrefter politiet til TV 2.

Etter en liten pause der assistentdommeren fikk rensket øyet og området rundt med vann fortsatte han på linjen.

I varetekt

Kongsvinges mediekontakt Erik Gusterud sier til TV 2 at mannen som sprayet linjedommeren i ansiktet nå er i politiets varetekt.

– En mann av utenlandsk opprinnelse hoppet over gjerdet inn på stadion og sprayet linjedommeren med en rød, pepperspraylignende spray. Han hoppet så over gjerdet igjen og stakk av, men vaktene våre fikk tak i ham. Han er nå i politiets varetekt, forteller Gusterud.

Gusterud forteller at den aktuelle dommeren skal ha det bra etter hendelsen.

– Han er ved godt mot, men slikt skal ikke skje. Nå er saken opp til politiet.

– Er det noe sikkerhetsmessig dere kunne gjort bedre her?

– Vi må helt klart se på situasjonen i etterkant og vurdere det.

Anmeldes

Politiet i Hedmark opplyser at linjedommeren trolig ble sprayet med pepperspray.

– Underveis i kampen ble en linjemann sprayet med det vi mener er pepperspray av en publikummer. Denne publikummeren er pågrepet av politiet og kjørt til Kongsvinger politistasjon, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til TV 2.

Den pågrepne er en mann i 20-årene. Politiet vil ikke opplyse om hvorvidt han er en kjenning av politiet eller andre detaljer rundt hendelsen.

– Politiet har valgt å anmelde mannen for legemskrenkelse, sier Hoft.

– Skremmende

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, har ikke sett episoden, men har vært i kontakt med de involverte på Gjemselund.

– Den første reaksjonen er at dette er skremmende. Samtidig vet jeg av min erfaring at klubbene har fantastiske arrangement med sikkerhetsvakter. Slike ting skjer sjelden, og arrangementen skal ikke være farlig å være på. Jeg håper og tror dette var et engangstilfelle, sier Hauge til TV 2.

ANGREPET: Her går personen til angrep på linjedommeren med Pepperspray. FOTO: Eurosport Norge
ANGREPET: Her går personen til angrep på linjedommeren med Pepperspray. FOTO: Eurosport Norge

– Det satte en støkk i oss alle og skremmer oss, men nå er det viktig at vi får fakta på bordet fra delegater, dommere og arrangører. Så får vi se hvilke konklusjoner som kommer ut av det.

Er det snakk om svikt i sikkerhetsrutinene kan det også være snakk om straff for Kongsvinger, men selvsagt også for gjerningspersonen.

Foreløpig vil ikke dommersjefen prosedere noe.

– Det er det jeg mener med at fakta må på bordet. Hvem var det, hvilket motiv var det, og vi skal gå opp veiene for å se hvorfor og hvordan det var dette skjedde, sier Hauge.

– Men det viktigste for oss er at det går bra med Ole som assistentdommer, og at han kommer vel fra det. Slikt sett var det bra at han kunne fullføre kampen, og forhåpentlig har det ikke vært et stoff som har gjort ytterligere skader. Han blir godt ivaretatt der han er av delegater og dommere, samtidig som arrangørene stiller medisinsk hjelp til disposisjon.

Kampen endte 0-0.