King startet målfest for Bournemouth

Joshua King med scoring nummer 14 for sesongen da Bournemouth tok sjumilssteg mot ny Premier League-kontrakt.

Bournemouth-Middlesbrough 4-0

Se høydepunktene øverst.

Bournemouth herjet med dumpekandidat Middlesbrough og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen.

Med Bournemouth opp på 38 poeng skal det mye til før det sørengelske laget rykker ned. For deres nordlige motstander ser det verre ut.

– Middlesbrough er ferdige. Svake i forsvar og scorer ikke mål. Managerbyttet har gjort ingenting, sier Trevor Morley.

Inge festbrems

Party-fixeren var Joshua King som satte inn 1-0 før det var gått to minutter.

King var tilstede på goalgetter-vis og satte inn ledermålet på et innlegg fra Marc Pugh.

Scoringen var Kings 14 i Premier League for sesongen, og nordmannen er med det en scoring unna målet sitt på 15, og fire bak Ole Gunnar Solskjærs rekord på en sesong i Premier League: 18.

– Jeg er dypt imponert av Joshua King. Det han presterer og den formen han har hatt i kalenderåret 2017 er utrolig, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland i PL-studio.

– Det var strålende for Josh å få det første. Det var en stor selvtillitsboost for ham og for oss, sier manager Eddie Howe etter kampen.

Nordmannen fikk også vist frem teknikken med en herlig dragning som fikk kommentatorene til å rose nordmannens tekniske ferdigheter.

Dominerte fra start

Alt var rosenrødt for «The Cherries» fra kampstart.

Etter 16 minutter stod det 2-0. Harry Arter vant ballen rett utenfor 16, og taklet ballen regelrett til Benik Afobe som plutselig var alene med keeper.

Der gjorde Kings spisskollega ingen feil og satte inn 2-0.

Bedre ble det ikke for Middlesbrough da Gaston Ramirez fikk sitt andre gule kort, om enn noe strengt, etter 20 minutter.

Med en mann mer ble det lekestue for hjemmelaget, som til slutt vant 4-0 etter at Marc Pugh og Charlie Daniels scoret i andreomgang.