Britisk stjerne i tårer etter tennislegendens raserianfall

Ilie Nastase (70) er suspendert mens etterforskningen pågår.

Når man ikke trodde den kontroversielle rumenske landslagssjefen Ilie Nastase kunne gjøre mer ut av seg, valgte han å hudflette den britiske duoen Johanna Konta og Anne Keothavong under andre sett i lørdagens Fed Cup-kamp mot hans rumenske elev, Sorana Cirstea. Ukvemsordene haglet mot britene.

Se video av hendelsen i videovinduet øverst!

Det hele endte med at Nastase, som vant to individuelle Grand Slam-titler på starten av 1970-tallet i sin aktive karriere, ble bortvist etter først å ha fått to formelle advarsler.

Samtidig viste TV-bildene en tårevåt Johanna Konta. Kampen ble stoppet i ti minutter som følge av bråket. Da kampen kom i gang igjen, kom Konta til hektene og vant 6-2, 6-3.

Ifølge Daily Mail ble den rumenske delen av publikum så aggressive at deres største stjerne, Simona Halep, grep mikrofonen og ba tilskuerne roe seg for at ikke hele Romanias lag skulle bli kastet ut av turneringen.

Det internasjonale tennisforbundet sendte ut en pressemelding kort tid etter hendelsen lørdag ettermiddag, der de bekrefter at Nastase er utestengt resten av turneringen. Forbundet skal nå etterforske opptrinnet.

De skal også etterforske 70-åringens oppførsel i forkant av kampen. Simona Halep fikk spørsmål om Serena Williams' nylig avslørte graviditet på et pressemøte fredag. Det var imidlertid Nastase som svarte på spørsmålet:

– La oss se hvilken farge ungen har. Sjokolade med melk? sa treneren, ifølge The Telegraph.

The Mirror skriver at Nastase er rasende da han møtte britiske journalister dagen derpå. Han var ikke fornøyd med at kommentarene var omtalt i engelske aviser.

Men Ilie Nastase nøyde seg ikke med den rasistiske kommentaren. Under en felles fotografering av det britiske og rumenske laget like etterpå, la han armen rundt trenerkollega Anne Keothavong (33), før han ba om romnummeret hennes.

Ifølge The Mirror skal han også ha bedt om romnummeret under en middag kvelden før.

Kommentarene vekker oppsikt, også i Det internasjonale tennisforbundet.

– Det internasjonale tennisforbundet tolerer ikke diskriminerende og fornærmende språk og oppførsel på noen som helst måte. Vi er klar over kommentarene til den rumenske treneren Ille Nastase, og vi har begynt på etterforskning for å samle inn alle fakta, før vi kommer tilbake med en passende reaksjon, står det i en uttalelse fra Det internasjonale forbundet.

Nastase har vært rumensk landslagstrener siden oktober i fjor.