Godt skadenytt for Ødegaard

Heerenveens Martin Ødegaard gikk ut med en ankelskade fredag kveld.

Heerenveen vant 1-0 borte mot Willem II fredag kveld.

Etter 53 minutter måtte Ødegaard gå av banen med en ankelskade etter en takling.

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

18-åringens agent, Tore Pedersen, opplyser til TV 2 at skaden ikke er alvorlig og at Ødegaard håper å være spilleklar til neste kamp, som er borte mot Zwolle om to uker.

– Det var ikke taklingen like før han ble byttet ut som skadet ham. Han fikk en smell i førsteomgangen, men bet tennene sammen og spilte så lenge han kunne, sier Pedersen til TV 2.

Heerenveen ligger på åttendeplass på tabellen. På grunn av at sjuendeplasserte Twente er utestengt fra europacupfotball, betyr det at de per nå får spille playoff om spill i andre kvalikrunde av Europaligaen.

Det er tre kamper igjen av sesongen i Nederland.

Pene detaljer

Ødegaard har startet de to siste kampene på benken for Heerenveen, og etter en anonym første 40 minutter viste Ødegaard seg frem mot slutten av førsteomgang.

Sam Larsson hadde allerede scoret en gang da han kom svært nær å utnytte Martin Ødegaards gode forarbeid etter 42 minutter.

Ødegaard kom seg til linjen og slo 45 grader ut til svensken hvis avslutning ble reddet av en Willem II-forsvarer en meter foran streken.

Bare et minutt senere viste nordmannen seg frem igjen med en Zidane-dragning, som gjorde at en Willem II-spiller måtte bruke ulovlige midler for å stoppe ham. Det var her han antagelig fikk skadensom til slutt gjorde at han måtte byttes ut.