Rangers og Zuccarello med viktig seier

New York Rangers kan avgjøre det i neste oppgjør.

HARDE TAK: Mats Zuccarello og Brandon Davidson, her fra den forrige kampen i New York. Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Montreal Candiens - New York Rangers 2-3 (2-3 i kamper)

New York Rangers tok en svært viktig 3–2-seier etter spilleforlengelse i Bell Centre i Montreal. Zuccarellos lag leder dermed sluttspillduellen mot Montreal Canadiens og Andreas Martinsen.

Sluttspillet, som spilles som best av sju, kan dermed avgjøres ved neste oppgjør, når stillingen nå er 3–2 i Rangers' favør.

– Det var en deilig lagseier. Det er ikke over ennå. Nå må vi sørge for å spille en god hjemmekamp, sier Mats Zuccarello til TV 2.

Neste kamp spilles i New York natt til søndag norsk tid. Med seier der vil Rangers avansere til kvartfinale i Stanley Cup.

Montreal tok ledelsen, men Rangers kom tilbake
Det ble nok et jevnt oppgjør i nattens kamp i Canada. Finske Artturi Lehkonen sendte Canadiens i ledelsen etter tolv minutter i første periode. Knappe fire minutter senere utlignet Jesper Fast for Rangers, før Brendan Gallagher sørget for at det canadiske laget igjen var i ledelse etter den første perioden.

Like før slutten av andre periode satte Brady Skjei pucken i nettet for Rangers og utlignet til 2-2. Etter en målløs tredjeperiode, og kampen dermed gikk til forlengning. Mika Zibanejad ble Rangers’ helt da han sørget for 3-2 etter over 14 minutters overtidsspill.

Zuccarello noterte seg ikke for noen målpoeng, men 29-åringen fikk nesten 24 minutter på isen. Heller ikke denne gang fikk Andreas Martinsen spilletid for Canadiens.

– Jeg burde ha scoret i dag, men vi får håpe det løsner neste kamp. Vi skaper utrolig mye og spiller veldig bra. Alle gutta spiller strålende og jobber for hverandre. Det er moro, sier Zucca til TV 2.

Første overtidsseier i Stanley Cup siden 2015
Nattens seier var Rangers' første overtidsseier i sluttspillet siden mai 2015, da Derek Stepan avgjorde den syvende kampen mot Washington Capitals.

– Man forstår viktigheten av denne seieren, så det er en god følelse, det er et rush. Det er det man trakter etter i sport, det rushet man får når man gjør dette sammen. Nå skal vi nyte seieren, før vi reiser hjem og forbereder oss til vår beste kamp i serien. Det er det vi trenger, sa Rangers-målvakt Henrik Lundqvist etter kampen.