Sander Berge og Genk ute av Europaligaen

Intenst press i sluttminuttene holdt ikke til avansement for Sander Berge og Genk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Genk-Celta Vigo 1-1 (3-4 sammenlagt)

Se kampsammendrag i Sportsnyhetene.

Etter 2-3-tap borte, trengte Genk og Sander Berge (19) bare én scoring hjemme mot Celta Vigo for å ta seg til semifinale i Europaligaen.

Men det var Celta som var farligst i Belgia.

Målet som trygget avansementet deres kom etter 63 minutter da Pione Sisto snappet ballen fra en Genk-spiller, avanserte fremover og skjøt i mål.

Da trengte Genk to mål, men de slo raskt tilbake. Leandro Trossard vartet opp med en god soloprestasjon og utlignet etter 67 minutter.

Da var det igjen bare én scoring som skulle til for hjemmelaget, og håpet levde. Genk la om til en slags 4-1-1-4-formasjon – med Berge som defensivt anker – for å tvinge frem den avgjørende scoringen.

Formasjonsendringen ga et press, men scoringen uteble. Etter en frustrert dytt i ryggen på en Celta-spiller fra Sebastien Dewaest kom det til håndgemeng ved Genks innbytterbenk. Celta-spilleren sparket vekk ballen da den gikk til kast og ble kjeftet huden full før tumutlene startet. Heldigvis kom ingen til skade.

Kampen ebbet ut uten flere mål. Dermed er Celta Vigo for første gang i semifinalen i Europaligaen, mens eventyret er over for Berge og Genk.

Trekningen av semifinalene går fredag.