Briljant Rashford-scoring berget United fra marerittkveld

Rashford og United-stjernene bommet og bommet, skadene florerte, men til slutt sikret de plassen i Europaligaens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Anderlecht 2-1, 3-2 sammenlagt

Se all dramatikken i Sportsnyhetene øverst.

Skade på Marcos Rojo, skade på Zlatan Ibrahimovic. Feilaktig avblåsning for offside før Rashford satte ballen i nettet, og annullering av to nettkjenninger til.

Alt så ut til å gå mot Manchester United i Europaligaens kvartfinale, men til slutt endte det etter måten godt.

Ett minutt ut i andre ekstraomgang hentet Marcus Rashford frem noe fra sitt store potensial. En lekker Cruyff-vending under press inne i feltet, etterfulgt av en god avslutning ble den avgjørende scoringen.

– Det er en fantastisk scoring av Rashford. Han beholdt roen, måten han kontrollerte ballen, vendingen. Fantastiske ferdigheter. Det er en fortjent ledelse, konkluderer BBC-ekspert Robbie Savage.

– Jeg sier ikke dette for ofte, men Marcus Rashford er den mest spennende unge spilleren jeg har sett på lenge. Jeg elsker ham, sier Gary Lineker.

Mistet ikke troen

Før det hadde Rashford i tillegg til det avblåste målet brent en rekke store målsjanser for United, som hadde sløst med sjansene – særlig fra andreomgang og ut.

– Marcus hadde noen sjanser til å avgjøre, men han beholdt troen og tok sjansen til slutt, sier Michael Carrick i et intervju vist på Eurosport.

– Du må bare fortsette og håpe at du får en sjanse til. Vi gjorde det på den vanskelige måten, men ingenting av det betyr noe nå, sier målscorer Marcus Rashford.

Tidligere i uken roste José Mourinho Marcus Rashford for hans innstilling, og forklarte at det var grunnen til at han spilte mye, mens Anthony Martial sliter med å få spilletid.

– Dere snakker om hans ferdigheter, og de er fantastiske, men mentaliteten hans er eksepsjonell. Det betyr ikke noe om han ikke scorer, han er fantastisk i sin innsats og holdninger. Det er ikke alle som forstår hva jeg ønsker, men jeg stoler på Marcus, sier Mourinho etter kampen.

Skadene på Rojo og Ibrahimovic er nok uansett store skår i gleden, med tanke på innspurten både i Premier League og muligheten for et trofé i Europaligaen.

Seieren betyr at United er med videre til morgendagens trekning av Europaligaens semifinalen.

– Vi er videre det er det viktige. Vi gjorde det vanskeligere enn vi burde, sier Carrick og har rett i det.

Kunne vært avgjort

For kampen kunne vært avgjort tidlig.

Manchester United fikk en meget god start på kampen da Henrikh Mkhitaryan satte inn kampens første mål før ni minutter var spilt.

En strålende pasning fra Paul Pogba fant Marcus Rashford. Innlegget hans ble først stoppet av ex-Tromsø-spiller Kara Mbodj, men ballen gikk tilbake til Rashford som foret Mkhitaryan.

Mens Mbodj strevet med å komme seg på beina hamret armeneren til og i nettet bak Anderlechts Rubén.

Keeperen holdt imidlertid Anderlecht inne i kampen i minuttene etter Uniteds 1-0-scoring.

En heading fra Paul Pogba og et langskudd fra Jesse Lingard ble begge reddet av tigersprang fra den spanske keeperen, som med det holdt Anderlecht inne i kampen.

Snudde etter Rojos skade

United hadde fått kampen inn i sitt spor, men det snudde da Marcos Rojo ble skadet i en duell. Argentineren forsøkte å fortsette, men haltet rundt og etter at det var med på å skape en kjempesjanse for Anderlecht måtte han gi seg.

Men stabiliteten var rokket ved, og belgierne var vesentlig mer med i kampen etter at Daley Blind var byttet inn. Etter et par halvsjanser til kom utligningen etter drøye halvtimen spilt.

Et skudd fra Youri Tielemans gikk via en United-fot og i tverrliggeren. På returen var Lukasz Teodorczyk først, men han fikk ikke stokket beina. Det gjorde derimot kaptein Sofiane Hanni som hamret inn 1-1.

Også etter scoringen var Anderlecht nærmest å score i det som gjenstod av førsteomgang.

Snytt for seiersmålet

Luke Shaw, som hadde en vaklevoren førsteomgang, var over på siden nær Mourinho i den andre. Det kan se ut som om fjernstyringen Mourinho snakket om for noen uker siden kicket inn.

Shaw skapte andreomgangs første store sjanse da han fosset opp venstreside, men Jesse Lingard var noen centimetre unna å klare å tuppe innlegget i mål.

Og andreomgang ble et eneste langt sjansesløseri fra hjemmelaget.

Både Marcus Rashford og Zlatan Ibrahimovic var alene mot Rubén, men Rashford prøde å gå rundt keeperen uten å lykkes, mens Zlatan ble stoppet av spanjolen. Paul Pogba hadde også sjansen fra kloss hold, men mislyktes.

– Aldri offside, skriver TV 2-kommentator Kasper Wikestad på twitter.

Anderlecht-spillerne var slitne , og United fikk nok en mulighet til å avgjøre før ordinær tid var ute, men da banket Rashford ballen i nettveggen.

Rett før ordinær tid var uhellet ute for Zlatan Ibrahimovic, som ble erstattet av Anthony Martial.

Ballen i nettet igjen

United fortsatte å presse på og etter fem minutter av ekstraomgangene trodde hjemmelaget at de hadde avgjort igjen.

Marouane Fellaini ble imidlertid avblåst for å ha klatret på Anderlecht-forsvareren før Pogba satte ballen i nettet.

Det vedvarende presset skulle imidlertid gi uttelling til slutt for José Mourinhos menn, som også fikk en ny nettkjenning av Martial korrekt annullert for offside.

PS: Ajax gikk også videre til semifinale etter ekstraomganger mot Schalke. Ajax scoret to ganger i andre ekstraomgang og gikk med det videre med 4-3 sammenlagt.

Celta Vigo slo ut Sander Berges Genk, mens Lyon vant på straffespark borte mot Besiktas.