Sterkt kritisk til manglende støtte fra Håndballforbundet

Styreformann i Byåsen, Oddvar Aardal, mener Håndballforbundet ikke forstår at de trenger sterke klubber for å opprettholde landslag i verdensklasse.

Byåsen er bare en av mange Eliteserie-klubber som har slitt voldsomt økonomisk de siste årene. Likevel har klubben samtidig vært storleverandør av landslagsspillere.

Under siste EM i desember var Silje Waade (avbildet øverst) den siste stjerneleveransen fra Trønderlag.

Klubbene avgjørende for landslaget

– Det koster ca. 500.000 kroner årlig å utdanne en spiller som Silje Waade til det Norske A-landslaget. Og i retur får vi så og si ingenting, sier Byåsens styreformann Oddvar Aardal.

Nå krever han at Håndballforbundet tar en større del av regningen.

– Det jeg kunne ønske meg var at man fikk en kompensasjonsordning direkte fra forbundet. De burde innse at klubbene er forutsetningen for å bli verdens beste håndballnasjon. Det må de ta innover seg.

– Forbundet må bidra i mye, mye større grad

Til tross for gode resultater over tid, og hele seks spillere i Thorir Hergeirssons seneste landslagstropp, sliter klubbledelsen i Byåsen fortsatt hardt med å få klubben til å gå rundt.

– For Byåsen sin del har vi et kostnadsnivå vi ikke kan gå under. Vi har 8 landslagsspillere på ulike nivå. Det er inntektssiden som må opp. Og der må forbundet bidra i mye, mye større grad enn de gjør i dag, sier Aardal.

Ledelsen i Håndballforbundet sier til TV 2 at de ønsker å møte toppklubbene til dialog.

– Den diskusjonen er vi selvfølgelig med på. Det har vi forsåvidt allerede signalisert til norsk topphåndball, at muligheten og viljen til å yte mer økonomisk bistand, den er der, sier generalsekretær i Håndballforbundet Erik Langerud.

Men Byåsen-lederen kan se langt etter at forbundets egenkapital på 50 millioner kroner spyttes rett inn i klubbdriften.

– Det må gjøres på gode prosjekter som utvikler klubbene. Ren pengeoverføring for å styrke lønnsbudsjettene, skaper ikke langvarig klubbutvikling. Det er i alle fall min påstand, sier Langerud.