Marit Malm Frafjord (31) har valgt å avslutte sin landslagskarriere etter 197 kamper for Norge. Nå satser hun for fullt på klubbhåndballen.

Det skriver Håndballforbundet i en pressemelding.

– I sommer skal jeg flytte til Romania. Da blir jeg veldig mye borte fra familie, kjæreste og venner. I tillegg er det stor belastning på kroppen å spille i både Champions League og på landslaget. Nå ønsker jeg å prioritere annerledes, sier Frafjord.

Strekspilleren reiser til Bucuresti i juli. Hun har skrevet under på en toårsavtale med klubben. Også klubbvenninnen Amanda Kurtovic blir med.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson beskriver Malm Frafjord som en sentral spiller på landslaget i to perioder. Først fra 2006-2012 og med et solid comeback til OL og EM i 2016.

– Marit var vår kaptein i en periode, en spiller som gikk foran i handling. Vi i trenerteamet respekterer Marits valg. Den indre motivasjonen og lysten til å satse på både klubb- og landslag må være sterkt til stede. Når hun ikke kjenner dette i forhold til å spille på landslaget, vil vi ønske henne lykke til med ny epoke i karrieren i Bucuresti. Nå vil yngre krefter få mulighet til å bringe sine kvaliteter inn i landslaget og være med å utvikle seg og laget fremover mot nye utfordringer, sier Hergeirsson.

Frafjord trakk seg fra landslagsspill også i 2012, men returnerte i forkant av Rio-OL.

– Jeg har sagt til Thorir at jeg er motivert for landslagsspill igjen, sa hun til TV 2 den gang.

– Hovedgrunnen er nok at dette er første gangen siden sist OL at jeg har spilt en hel sesong skadefri. Jeg merker at det er lenge siden jeg har vært så motivert som jeg er nå, fortalte hun i mai 2016.