FORSINKET GULLFEIRING: Rosenborg-spillerne jubler for gull etter siste serierunde mot Bodø/Glimt på Lerkendal. I realiteten hadde serien allerede vært avgjort i flere måneder.
FORSINKET GULLFEIRING: Rosenborg-spillerne jubler for gull etter siste serierunde mot Bodø/Glimt på Lerkendal. I realiteten hadde serien allerede vært avgjort i flere måneder. Foto: Alley, Ned

I rute til å toppe fjorårets rekordtidlige seriegull

I fjor ble Rosenborg rekordtidlig seriemester med fem runder igjen å spille. Årets seriestart har vært enda bedre enn fjorårets, men Mini er langt ifra overbevist om at det blir et nytt rekordår på Lerkendal.

TV 2 har gått gjennom alle tabeller siden toppserien ble etablert i 1963, og tallenes tale er klar: Aldri før har den norske serien blitt avgjort så tidlig som i fjor. Nå ligger RBK i rute til å gjenta bedriften.

Bedre sesongstart i år
Etter fire serierunder topper RBK Eliteserien med tolv poeng ut av tolv mulige, og det med en målforskjell på 9-1.

Fire ganger tidligere har RBK vunnet de fire første kampene fra sesongstart. Ved hver av de fire anledningene har de også tatt gullet til slutt.

I fjor kom gullet etter rekordtidlige 25 serierunder. Da hadde trønderne gått ubeseiret helt siden seriestarten. På dette tidspunktet skilte det hele 21 poeng mellom Rosenborg og serietoer Brann.


Ikke sett toppnivået ennå

Etter kampen mot Viking søndag ville imidlertid ikke trener Kåre Ingebrigtsen sammenligne årets Rosenborg-årgang med tidligere årganger.

– Det er vanskelig å sammenligne historisk. Vi har et godt lag, og så ser vi i dag at vi har mye å gå på. Vi er nødt til å bli bedre, og det skal vi bli, sa Ingebrigtsen.

RBK-spiller Pål André Helland var også klar overfor TV 2 på at kampen mot Viking ikke var god nok.

Stillingen 24. september i fjor

Rosenborg rekordtidlig seriemester med fem kamper igjen, mens lagene bak hadde seks kamper igjen (21 poengs ledelse):

1 Rosenborg 25 19 5 1 57 - 17 40 62

2 Brann 24 12 5 7 34 - 22 12 41

3 Odd 24 12 5 7 35 - 27 8 41

– Vi skal bli seriemestere, og det gjør det enklere å bli det når vi tar tre poeng på en såpass begredelig dag. Men vi kan ikke være bekjent av denne prestasjonen her.

Mini ikke imponert
Mangeårig fotballekspert og tidligere Rosenborg-spiller, Mini Jakobsen, er enig med Ingebrigtsen og Helland. Han har ikke latt seg imponere av det gamleklubben har vist til nå, og mener at trønderne har mye mer inne.

– De har vært heldige. Førsteomgangen mot Odd og andreomgangen mot Viking var Rosenborg på sitt dårligste. Det er likevel betryggende å høre Helland og «Brutter'n» si det samme selv. De lar seg ikke lure av den gode poengfangsten, og er langt ifra fornøyd med hvordan de har fremstått, sier Mini til TV 2.

Ifølge Mini er det bunnivået som skiller Rosenborg fra resten av lagene i Eliteserien.

– De har et mye høyere bunnivå enn resten. Man ser ikke Rosenborg tape to kamper på rad.

På spørsmål om Rosenborg kan gå en hel sesong uten å tape, svarer imidlertid Mini et rungende nei.

– Det kan jeg love deg at de ikke kommer til å gjøre!

Ikke overrasket over Bendtners trege start
Selv føler han at Rosenborg har blitt for opptatt av å ha mye ballbesittelse.

– De har vært altfor «possession-orienterte». De må true motstanderne mye mer i bakrom, spesielt på kantene med Helland og Jevtovic, sier han til TV 2 og innrømmer samtidig at han ikke har latt seg imponere av Nicklas Bendtner.

– Han må løpe mer. Han kommer for langt ned i banen og skaper for lite. Men jeg er ikke overrasket. Vi snakker om en spiller som ikke har prestert på fire år. Han kommer fra Nottingham Forest, som, med all respekt, ikke er en klubb Rosenborg skal sammenligne seg med. Han kan definitivt slå an, men han må opp et par hakk.

Jevnere i år
Mini medgir at han håper det blir jevnere i år enn i fjor, og lanserer Molde som en reell utfordrer.

– Molde ligger kun tre poeng bak. De var også nære ved å få med seg noe på Lerkendal. De vil være nærmere Rosenborg enn det Brann var i fjor. Både Molde og Odd har et toppnivå som kan matche Rosenborgs.

Etter kampslutt mot Viking ville Helland imidlertid ikke utelukke fullstendig at RBK kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen. Men han var klar på at de må bli bedre.

– Det kommer nok et par-tre slike prestasjoner til i løpet av sesongen, og da tror jeg vi taper. Men vi går på banen hver gang for å vinne. Klarer vi det, så tar vi 90 poeng i år, men det skal nok holde hardt.