Real Madrid-Bayern 4-2 (6-3 sammenlagt)

Se all dramatikken i videovinduet over.

Cristiano Ronaldo ble tungen på vektskålen da Real Madrid sendte Bayern München ut av Champions League.

– Han utgjør en forskjell. Han er en frelser, sier Zinedine Zidane etter kampen.

Portugiseren scoret tre tirsdag, og totalt fem av de seks målene for Madrid i løpet av de 210 minuttene oppgjøret varte, men han må nok likevel dele rampelyset med den ungarske dommeren Victor Kassai.

Før Ronaldo mot slutten av første ekstraomgang satte inn 2-2-målet i kampen (4-3-målet sammenlagt), var han i offside. Han så også ut til å ha tatt ned ballen med hånden.

– Dette hadde vært løst på et par sekunder ved hjelp av videodømming. Det er trist at slike kamper skal avgjøres på så klare dommerfeil, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– I en kamp mellom to giganter så er det dommeren som blir den soleklart avgjørende parten. Det er trist at vi skal bruke tid på det istedenfor gode prestasjoner av spillerne.

Da hadde dommeren allerede blitt slaktet av de fleste for sin avgjørelse om å vise ut Bayern Münchens Arturo Vidal kort tid før ordinær tid var ute.

Og med en mann mindre på jakt etter scoringer ble det svært luftig i Bayerns bakerste rekker. Real Madrid løp gjennom og scoret to ganger til, den ene av dem trolig også det offside på Ronaldo.

Også Bayern München-trener Carlo Ancelotti raste mot dommeren etter kampen.

– Dommerens prestasjon var fryktelig. Vi ble straffet av dommeren. En slik serie med feil er uhørt, sier Ancelotti som ber om at dommeren får hjelp av videodømming.

– Jeg vet at det er fotball og at feil kan skje, men ikke så mange.

Åpen kamp

Bayern München måtte ha mål etter 1-2-tapet hjemme og angrep fra start. Det skapte rom begge veier.

Etter en åpen førsteomgang med sjansesløsing fra begge lag stod det imidlertid fremdeles 0-0 til pause.

Men man måtte ikke vente lenge før kampen tok fyr etter pausen.

Da Marcelo reddet et forsøk fra Arjen Robben på streken var det et forvarsel om hva som skulle komme.

Bare minuttet senere gikk Robben i bakken i en duell med Casemiro inne i 16-meteren. Kontakten var ikke stor, men straffe ble det dømt.

I forrige møte bommet Arturo Vidal fra ellevemeteren, men nå var Robert Lewandowski tilbake fra skade, og han gjorde ingen feil.

Utligning og komisk selvmål

Med det var lagene like langt i målprotokollen, men Real Madrid fortsatt foran på flere scorede bortemål.

Derfor måtte Bayern fortsette å presse på.

Til slutt ble de også straffet av Real Madrids offensive stjernegalleri for rommene de etterlot seg på egen halvdel.

Cristiano Ronaldo scoret to ganger i München, og da han scoret sitt tredje på de to kampene mot Real Madrid virket mye å være over. Et innlegg fra Casemiro fant hodet til portugiseren. I duell med Philipp Lahm var han overlegen og stanget inn 1-1 i kampen, 3-2 sammenlagt.

Men glede var snart snudd til fortvilelse i øynene til Ronaldo da han måtte ta avspark igjen bare minuttet senere.

Det skjedde etter vanvittig kløning i hans eget forsvar. Nacho og Sergio Ramos så ut til å ha kontroll på et innlegg, men forsvarskjempen Ramos fikk ikke stokket beina og ballen trillet inn i hjørnet bak Navas.

– Verdens mest rotete mål. Det bryr oss ikke, skrev Bayern München på sin Twitter-konto.

Kontroversielt rødt kort

Dramatikken var definitivt ikke over.

Med seks minutter igjen fikk Arturo Vidal sitt andre gule kort etter en takling på Casemiro. Det kunne se ut som om chileneren var først på ball, men dommer Viktor Kassai insisterte på at det var en forseelse.

– Alle utenom dommeren så at den taklinga var grei... For en latterlig utvisning, skriver TV 2s ekspert Jesper Mathisen på Twitter, som mener et videoutfordringssystem kunne fungert i fotball – og at dommeren ville gjort om denne avgjørelsen dersom han fikk se den igjen på video.

Med ti mann holdt Bayern München unna til ekstraomgangene.

Der fikk Ronaldo offsidescoringen som løsnet alt.

5-3 satte samme mann i fra kloss hold etter Marcelos geniale forarbeid før Marco Asensio gjorde det meste selv da han fastsatte sluttresultatet.

Ronaldo passerte forøvrig 100 scoringer i Champions League med hat tricket.