Håndballprofilen Frode Scheie er utestengt i tre kamper etter at hans lag angivelig forsøkte å tape med vilje i en G16-kamp i Wessel Cup, melder Østlands-Posten.

Scheies klubb, Drøbak/Frogn, må også betale 2500 kroner i bot, skriver Ø-P. Episoden inntraff 25. februar i en kamp mot Stag.

Laget til Scheie ble beskyldt for å ta tape en kamp med vilje, slik at Drøbak/Frogn fikk senere kampstart dagen etter.

Frode Scheie har benektet anklagene, og håndballprofilen forklarte tapet med skader og sykdom.

Den forklaringen har verken dommerne eller Domskomiteen i Norges Håndballforbund festet lit til.

«Domskomiteen (DOK) har således lagt til grunn at de svært svake og til dels komiske sportslige prestasjoner som leveres av DFI i kampens første omgang i hovedsak ikke skyldes nivået på spillerne, men ønske om å tape kampen», heter det i beslutningen fra Domskomiteen.

Bedyrer sin uskyld

Scheie har ikke besvart Østlands-Postens henvendelser i forbindelse med utestengelsen. Han kan anke straffen fram til 21. april.

– Jeg beklager hvis det blir oppfattet som om vi prøver å tape. Vi spilte med B-laget vårt i alle tre kampene på lørdagen, slik laget hadde blitt enige om før helgen, sa Scheie til TV 2 da man omtalte saken i februar.

– Utfallet av lørdagskampene bestemte bare når kampene på søndagen skulle gå. Vi ønsket en rolig lørdag, før de beste spillerne skulle bli brukt på søndag. Så kan man jo spørre seg i ettertid om det var riktig å gjøre det sånn. Det er flere lag som velger å gjøre det slik, sier han.

Scheie mener det var trist at kampen ble som den ble, og mener heller ikke at Stag ser ut som de gjorde sitt aller ytterste.

– Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, men vi hadde flere syke og skadde spillere, og mange var slitne etter de foregående kampene. Stag så ikke ut til å ville spille en skikkelig kamp. Man så blant annet at de prøvde å bokse ballen.

Sterke reaksjoner

Flere håndballprofiler reagerte sterkt på videobildene fra kampen.

– Dette går fader meg ikke an!!! Flaut. Hvem er treneren som får spillerene sine til å tape med vilje her, skrev Camilla Herrem.

Også hennes ektemann, Steffen Stegavik, reagerer sterkt når Scheie forsvarer det som skjedde i kampen.

– Hvorfor ikke legge seg flat med en gang. Alle ser hva som skjer her. Virkelig flaut og skremmende, skriver han.

– Det der er bare nitrist og skandale! Utestengelse, skriver Haslum-spiller Anders Røe.

(NTB/TV 2 Sporten)