Se Kastrati score i Sportsnyhetene øverst.

Flamur Kastrati har fått en strålende start på karrieren i Sandefjord.

Etter fire eliteseriekamper står angriperen med like mange seriemål. Etter år der han har slitt med spilletiden, og blitt plassert på vingen når han først har fått sjansen, er han nå førstevalg som midtspiss i Sandefjord.

Det gir også utslag i scoringer.

– Livet smiler, sier Kastrati til TV 2 dagen etter at han scoret i Sandefjords 2-0-seier over Kristiansund.

25-åringen med kosovarske aner, har valgt å spille landslagsfotball for Kosovo.

Han vil ikke gå innpå hvorfor han valgte Kosovo over Norge, men hans unorske stil både på og utenfor banen er med på å forme den fotballspilleren han er.

– Jeg liker å si ting som det er, så får man velge å synes at jeg er en tulling eller ikke. Hvis jeg mener at min mening er riktig, så sier jeg det, sier Kastrati til TV 2.

Gjør alt for laget

Men det har en slagside.

– Hvis det går galt, så får man høre det. At man får litt «bad boy-stempel». Jeg er ikke ute etter å få noe stempel, men det er egentlig bare blitt slik, sier Kastrati.

– Det går litt på kultur. Foreldrene mine er fra Kosovo. Der er det disiplin og kanskje litt mer rett frem enn det det er her. Det er slik jeg er oppvokst.

Selv om han verbalt ikke er redd for å trøkke til utenfor banen, skjer det noe med ham i det han endrer banen.

– Jeg er egentlig en ganske rolig type, men så fort jeg entrer en bane, så gjør jeg alt for at laget skal vinne den kampen, sier mannen som er nummer to på toppscorerlisten bak Ohi Omoijuanfo.

Han illustrerer det på følgende måte:

– Jeg er slik at hvis Lars Bohinen og trenerteamet ber meg rive ned en vegg, så går jeg ikke før den veggen er nede.

– Forskjellige måter å være gæren

I siste episode av Snakkes etterlyser TV 2-profilene Jesper Mathisen og Marius Skjelbæk flere spillere med en en ekstra piff i spillet sitt.

De som går den ekstra meteren, uten at det blir ufint.

– Se og lær av Mike Jensen. Det er for få «rasshøl» i norsk fotball. Vi må tillates oss å ha disse spillerne som har litt ekstra trøkk, så lenge de holder seg unna filming og stygt spill, sier Marius Skjelbæk.

Det er trolig en kategori man kan plassere Kastrati i, som ikke skyr å omtale seg selv som litt gæren.

– Det er forskjellige måter å være gæren på. Det er mange klubber som har gærne spillere, med positivt fortegn, sier spissen med en fortid i blant annet Skeid, Twente og Duisburg.

– Pedersen og King Norges beste spisser

Kastrati sammenligner seg med Marcus Pedersen, en annen med bad boy-stempel, og avslører at de to hang mye sammen da den tidligere norske u-landslagsspilleren spilte i Strømsgodset.

De to møtes til kamp i helgen, da Sandefjord-spissen skal opp mot sin tidligere klubb. Og det står ikke på respekten.

– Når han er skadefri er han og Joshua King på topp Norges beste spisspar.

– Fordi du valgte Kosovo?

– Ja, ler Flamur Kastrati.