Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble Chyna Thomas (22) drept i en bilulykke i staten Washington nordvest i USA.

Hun var søsteren til NBA-stjernen Isaiah Thomas, som søndag åpnet sluttspillet i NBA for Boston Celtics mot Chicago Bulls.

Til tross for de tragiske nyhetene kjempet Thomas gjennom tårene og scoret 35 poeng i 102-106-tapet.

Før kampen brøt han sammen i tårer under oppvarmingen og måtte trøstes av barndomsvenn og lagkamerat Avery Bradley, som også tok seg av ham underveis i kampen da følelsene igjen truet med å bli for tunge.

Chyna Thomas ble også hedret med et minutts stillhet før kampen. Storebroren spilte med teksten «R.I.P Lil sis» (Hvil i fred, lillesøster) skrevet på skoene. Publikum kom også med stående applaus i sympati da Isaiah Thomas ble presentert før kampstart.

– Isaiah er en fantastisk spiller og en utrolig person. Spillerne bryr seg om hverandre. Det er hardt for ham å sitte her, mens mesteparten av familien er i Tacoma. Men jeg tror de du er rundt hver eneste dag er din utvidede familie. Laget ditt...De bryr seg om hverandre og støtter hverandre. Det er det man håper på i et lag, men det er ikke alltid det skjer, sa Celtics-trener Brad Stevens, som lar det være opp til Thomas selv om han vil spille eller ikke, etter kampen.

Isaiah Thomas mintes søsteren på skoene sine under kamp.
Isaiah Thomas mintes søsteren på skoene sine under kamp.

Treneren mistet selv en kamp forrige sesong for å ta farvel med en kreftsyk spiller han tidligere hadde trent.

Tirsdag er det ny kamp i Boston. Thomas skal også etter planen spille den kampen før han reiser hjem til Tacoma i Washington for å være med familien og forberede begravelsen. Fredag kveld skal han være på plass til kamp tre i Chicago.

Støttes av barndomsvennen

Den viktigste støttespillerne til Thomas på Celtics er Avery Bradley (26). De to har kjent hverandre fra Tacoma siden de var rundt ti år gamle.

Nå er han en skulder å gråte på for Thomas.

– Vi er en familie. Vi kjemper sammen på banen. Det skaper et bånd. Sluttspillet handler om å gi alt for hverandre, det er mentaliteten vi har med oss inn i hver eneste kamp, sier Bradley ifølge The Boston Globe.

– Vi spiller for Isaiah. Vi spiller for hverandre. Det er tøffe tider nå, spesielt etter et tap. Jeg mener det er bedre å vise ting med handlinger enn med ord. Jeg tror vår handlinger viste at vi bryr oss om ham. Å få ham til å føle at vi støtter ham, det er det brødre skal gjøre.