Leicester sjokkerte en hel fotballverden da de vant Premier League forrige sesong. Nå er laget i kvartfinalen i Champions League, hvor Atlético Madrid kommer på besøk på King Power Stadium tirsdag. Etter å ha tapt bare 0-1 på Vicente Calderón, finnes det fortsatt muligheter til å nå semifinalen for Leicester.

Før 2013/14-sesongen virket det utenkelig at noen andre enn Barcelona eller Real Madrid skulle vinne La Liga, men ved sesongslutt tronet Atlético Madrid øverst.

I forkant av returkampen i Mesterligaen trekker Atléticos forsvarskjempe Diego Godín paralleller mellom triumfene.

– Det er stort det Leicester gjorde, helt enormt. Men å vinne foran Real Madrid og Barceona er veldig stort, spesielt på den tiden. Leicester var en veldig stabilt lag som utnyttet at de andre lagene var ustabile. Vi vant en imponerende liga og tok oss til Mesterliga-finale samme sesong, noe jeg mener er enda større, for vi måtte fortsette å vinne i ligaen, samtidig som vi møtt veldig gode lag i hver Champions League-runde, sier Diego Godín ifølge The Guardian.

Han lot seg imidlertid begeistre av Leicester forrige sesong.

– Jeg synes det er vakkert. Jeg er sikker på at mange ble litt forelsket i Leicester. Du blir glad av at slike ting kan skje i fotballen, sier Godín.

Atlético Madrid har blitt kjent for å tukte de store. Med to finaler på de tre siste sesongene i Mesterligaen, har storklubber som Chelsea, Barcelona og Bayern München blitt slått ut på det spanske hovedstadslagets finaleferd. I begge finalene har det blitt tap for byrival Real Madrid.

– Å spille i Atlético Madrid har en parallell til Uruguay, hvor vi er midten av to store krefter (Argentina og Brasil), og det er ikke bare i fotballsammenheng. Det gjelder også i verdenssammenheng. Vi er et lite land med få spillere, små ressurser og bare tre millioner innbyggere. Det har alltid vekket et opprør i oss i kamp mot de beste, sier den uruguayanske Copa América-vinneren fra 2011.

Godín fikk også spørsmål om han kunne seg for seg å spille på samme lag som Jamie Vardy, som han hadde mange tøffe dueller med forrige uke.

– Han ville passet inn i de fleste lagene i verden. Han jobber hardt, ofrer seg for laget og leverer mål. Hvem vil vel ikke ha en spiss som går i døden for deg? Det er avgjørende for måten et lag som Leicester spiller på, sier han.

– Mot Sevilla i åttendedelsfinalen jobbet han på hver ball som havnet på motstanderens banehalvdel. På Calderón var han ganske alene. Det høres kanskje ikke så bra ut for en spiss, men det er fordi vi ga ham så mye oppmerksomhet. Vi var konsentrerte på ikke å gi ham rom, legger han til.

I tirsdagens andre Champions League-kvartfinale møtes Real Madrid og Bayern München på Santiago Bernbéu. Spanjolene leder 2-1 fra Tyskland.