Mandagens 0-2-tap mot Burton Albion ble den italienske Chelsea-legendens siste kamp som Birmingham-sjef.

– Jeg sparket meg selv. Jeg bestemte meg for å trekke meg. Jeg er lei meg, for jeg kom til Birmingham med høye forventninger, sier Gianfranco Zola.

Mandag morgen bekrefter klubben at Harry Redknapp tar over managerjobben.

Tok over playoff-jaktende Birmingham i desember
Ansettelsen av Zola var av det kontroversielle slaget. I midten av desember ble Gary Rowett sparket av Birminghams kinesiske eiere, og det på et tidspunkt klubben lå på syvende plass - kun målforskjell unna den siste playoff-plassen. Seks timer etter den overraskende sparkingen ble Gianfranco Zola presentert som ny manager.

Siden den gang har Birmingham vært i fritt fall på Championship-tabellen. Etter mandagens hjemmetap mot Burton ligger klubben kun tre poeng over nedrykksstreken - med tre gjenstående kamper.

– Resultatene har ikke vært gode, og jeg tar det fulle ansvaret. Jeg liker ikke å slutte, men Birmingham fortjener bedre. Jeg føler at jeg ikke kan hjelpe spillerne, så hvorfor skulle jeg bli? Hvis jeg ikke kan hjelpe laget, er det bedre at jeg drar og lar noen andre ta over, sier Zola.

Dermed ble det kun 24 kamper i sjefsstolen for 50-åringen. På de kampene ble det to seirer, åtte uavgjorte og hele 14 tap.

Under mandagens kamp viste også Birmingham-supporterne sin misnøye med manageren.

– Jeg kan ikke skylde på supporterne. Klubbens posisjon er usikker og de er frustrerte. Jeg kan forstå dem, sier mannen som spilte 276 kamper og scoret 69 mål for Chelsea.

– Vi har gjort noen feil, men vi har jobbet hardt for klubben. Jeg var overbevist om at jeg gjorde det riktige. Dessverre har ikke resultatene vært gode, sier Zola.

Italieneren har tidligere vært manager for West Ham, Watford, Cagliari og Al Arabi. Størst managersuksess har han oppnådd i Watford, der han ledet klubben til en tredjeplass i Championship i 2012/13. I playoff-finalen mot Crystal Palace tapte klubben 0-1 etter ekstraomganger.

Redknapp skal redde Birmingham
Birminghams tre siste kamper er mot Aston Villa, Huddersfield og Bristol City. Det er en utfordring Harry Redknapp vil ta på strak arm.

– Jeg fikk en telefon fra folkene i Birmingham i går kveld. Jeg kjørte til London, hadde et møte i 10-15 minutter, satt meg ned og sa: Ja, jeg gjør det, ikke noe problem, forteller Redknapp til Talksport.

Men ringrevens kone virker ikke like begeistret.

– Jeg kom hjem, og min kone spurte om jeg var gal, fortsetter engelskmannen.

Redknapps forrige trenerjobb var som landslagssjef for Jordan. Den 70-årige engelskmannen har tidligere trent Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham og QPR.

I 2009/10-sesongen ble Redknapp kåret til årets manager i Premier League, etter å ha ledet Tottenham til imponerende fjerdeplass.