Nytt Ohi-hat trick etter omdiskutert utvisning og straffespark

– Ohi er Eliteseriens giftigste spiss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se straffesituasjonen og Ohis hat trick øverst.

Brennhete Ohi Omoijuanfo scoret alle tre målene da Stabæk vant 3-0 over ti manns svake Sarpsborg 08 i Eliteserien mandag.

Det var Omoijuanfos andre hattrick denne sesongen. Han scoret alle målene da Stabæk vant 3-1 over Aalesund i serieåpningen og står med seks mål på fire kamper.

– Glem «Lord Bendtner», Ohi er Eliteseriens giftigste spiss, sa TV 2s Marius Skjelbæk i FotballXtra.

– Jeg har gode lagkamerater som setter meg opp i gode posisjoner. Alle tre målene er fantastisk gjort av lagkameratene mine. Fortsetter de slik, så skal jeg gjengjelde det med å sette kulen i mål, sier Ohi til TV 2.

– Dersom du hadde sagt til meg at jeg skulle score to hat trick så tidlig i sesongen, så hadde jeg sagt at du var gal.

Omdiskutert straffe

For Ohi Omoijuanfo presenterte seg for første gang da han ble felt innenfor 16-meteren av Sigurd Rosted etter 32 minutter. Dommer Tore Hansen pekte på straffesparket og ga Rosted rødt kort. Meget strengt av dommer Hansen, og Sarpsborg fikk et håpløst utgangspunkt da Ohi satte inn straffesparket til 1-0.

– Han burde latt meg gå, og satset på at keeperen kunne stoppet meg, sier straffeeksekutøren.

– Ohi kommer foran meg, og han løper i beina mine. Om det er straffe eller ikke er opp til dommeren. Han brøyter seg inn foran meg. Det kan jo hende man ikke skal dømme straffe på det og. At han da velger å gi meg rødt kort, det skjønner jeg ingenting av, for da kan han ikke ha fått med seg regelen om at det ikke skal være dobbelstraff, sier Rosted til TV 2.

– Han sa det var fordi jeg dyttet Ohi, men det gjorde jeg ikke.

Situasjonen var omdiskutert også i TV 2s FotballXtra-studio.

– En ny regel som sier at selv om man tar fra motstanderen en klar sjanse, så er det ikke rødt kort, hvis man gjør et ærlig forsøk på å nå ballen. Så den dobbelstraffen har de tatt bort. Men dette var ikke et forsøk på å nå ballen, sier Jesper Mathisen.

Han møtte motbør hos Skjelbæk som mente det var for strengt.

– Det er regelrytteri å vise ham ut. Han drar han jo ikke ned, sa Skjelbæk.

– Hvis dommer mener at deat er straffe så må han også gi rødt kort på bakgrunn av at det er armbruk, konkluderte Jesper Mathisen.

Målscorerens femte for sesongen kom i det 73. minutt. En lekker målgivende chipp av 17-åringen Hugo Vetlesen sendte spissen gjennom, og alene med Anders Kristiansen var Ohi sikker.

Første tap

Sarpsborg 08 hadde et par gode sjanser etter den første scoringen til Ohi, men Geir Bakkes menn klarte ikke å unngå sesongens første tap etter å ha vært en mann mindre i nesten 60 minutter.

To minutter før slutt økte også Ohi til 3-0 etter at Moussa Njie uselvisk serverte Ohi alene med Anders Kristiansen i stedet for å skyte selv.

Den tidligere Jerv-spilleren tok med det over toppscorertoppen i Eliteserien med seks mål på fire kamper.

Hattrick nummer to

Innbytter Sindre Mauritz-Hansen serverte Jeppe Moe like før slutt, men Kristiansen vartet opp med en kjemperedning slik at det endte 3-0 på Nadderud stadion.

– Vi gjør en oppskriftsmessig kamp i 35 minutter. Kampbildet ble som forventet. Akkurat da de får straffen, rødt kort og mål på første skudd, da forandret det seg litt. Stabæk gjør en god kamp elleve mot ti, sier Geir Bakke til TV 2.

Han ville ikke klage veldig på situasjonen som forandret kampbildet.

– Jeg reagerte på at det ble rødt kort der og da. Det føltes som det var hardt idømt, men jeg har ikke sett situasjonen igjen. Jeg antar at dommeren bedømmer det til at han frarøver ham en åpenbar målsjanse. Da ser vi det litt annerledes, men han var bedre plassert enn meg.

Sarpsborg faller til fjerdeplass på tabellen med ni poeng på fire kamper, samme poengsum som Stabæk på plassen foran.

– Det er veldig imponerende det Stabæk klarer å få til. Igjen en imponerende forestilling, selvfølgelig har det røde kortet en del å si, men før det var det også jevnt, sier Jesper Mathisen.

Tverrliggeren stoppet Strømsgodset

Bassel Jradi herjet tidvis med Sogndal, men om hjemmelaget slet med å stoppe ham, var tverrliggeren i veien for Strømsgodset-spilleren.

Jradi scoret Godsets mål i 1-1-kampen på Fosshaugane 2. påskedag, men kunne fort hatt minst to til.

Tidlig i kampen skjøt dansken i tverrliggeren bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland. Fra 16 meter testet den skuddvillige SIF-spilleren aluminiumen i vest.

Revansjen kom etter 13 minutter. Med et mektig langskudd fra 20 meter sendte Jradi gjestene fra Drammen foran.

Godset innledet friskt, men inviterte vertene inn i kampen. Kaptein Jakob Glesnes var litt uheldig da han taklet ballen rett til en Sogndal-spiller.

Hjemmelaget stormet i angrep da Eirik Schültze spilte fri Martin Ramsland, som fra hjørnet femmetersfeltet lurte inn 1-1 med en iskald avslutning.

– Klarte ikke omsette sjansene

Etter en knapp time skjøt Jradi et frispark i tverrliggeren, men som tidlig i kampen måtte SIF-spilleren oppgitt se at stolpeverket var i veien.

På overtid var Bendik Bye når å sikre hjemmeseier, men Radoslaw Janukiewicz i Godset-målet fikk avverget til corner.

– Jeg følte at vi skulle hatt alle de tre poengene i dag. Det var mye som var bra utpå der, men vi klarte ikke å omsette sjansene. Vi har nok (sjanser) til å vinne kampen, sa SIF-trener Tor Ole Skullerud til Eurosport.

Skadeplaget vertskap

Et skaderammet Sogndal stilte uten langtidsskadde Ole Amund Sveen og Kasper Nissen. Viktige Taijo Teniste var heller ikke med mot Strømsgodset.

– Jeg er fornøyd med ett poeng. Vi nekter å tape hjemme, det blir viktig for oss utover, sa SIL-trener Eirik Bakke.

Lagene har en forkjærlighet for å spille uavgjort mot hverandre på Fosshaugene. 9 av 14 siste tilsvarende kamper er endt med ett poeng til hvert av lagene.

(©NTB)