Genial målgivende pasning da Aalesund banket Lillestrøm

Aron Thrandarson og Aalesund viste frem sitt meget gode offensive repertoar.

Se den geniale pasningen og målene i Sportsnyhetene øverst.

Aalesund viste toppnivået sitt da de tok sin første seier for sesongen med 3-1 mot Lillestrøm i Eliteserien mandag.

– Aalesund er gode offensivt, men viser i dag at de har store utfordringer defensivt. Hadde Lillestrøm vært mer effektive kunne de slitt mer. Med Mos, Veldwijk og co er det ingen tvil om at de kan være underholdende, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Arne Erlandsens menn fikk en sjokkstart da Daníel Leó Grétarsson fikk gå alene opp på en corner. Islendingen stanget inn 1-0 i motsatt hjørne etter bare fem minutter.

Lillestrøm sto med to strake tap etter serieåpningen mot Sandefjord (2-1), og fikk en tøff jobb med å sikre seg poeng da Lars Veldwijk åpnet scoringskontoen i Aalesund like før pause. Sørafrikaneren ble på lekkert vis slått gjennom av Aron Elis Thrándarson, og etter å ha tatt med seg ballen på en touch satte han ballen hardt forbi Arnold Origi i LSK-målet.

– Det er en genial pasning fra Thrandarson og en meget flott avslutning fra Lars Veldwijk. Slike pasninger kan vi se på igjen og igjen og igjen, roser Marius Skjelbæk i FotballXtra.

Bytter

Erlandsen gjorde to bytter til andre omgang og både Aleksander Melgalvis og Chigozie Udoji ble ofret til fordel for veteranen Frode Kippe og spissen Bajram Ajeti.

Byttene gjorde ikke underverker da Mustafa Abdellaoue la på til 3-0 kun tre minutter etter pause. Spissen banket ballen i venstre hjørne på førsteberøringen etter en stikker av Edwin Gyasi.

Michal Skoda burde redusert for LSK like etter, men spissen klarte ikke bredside ballen på riktig side av stolpen etter et innlegg.

Redusering

Tomas Malec ga LSK et ørlite håp om comeback med sin 1-3-scoring etter et presist innlegg fra Erling Knudtzon etter 72 minutter.

Aalesund mistet litt av initiativet etter LSKs scoring, men bortelaget klarte ikke komme til de store sjansene. Dermed endte det med 3-1-seier til Aalesund, deres første seier for sesongen.

Aalesund har fire poeng på sesongens fire første kamper, mens Lillestrøm står med tre poeng.

Sandefjord best av de nyopprykkede

Sandefjord tok tre fortjente poeng med 2-0-seieren over Kristiansund. Målene kom i annen omgang etter en dødskjedelig førsteomgang.

Kampen i Sandefjord ble en utrolig kjedelig og sjansefattig oppgjør mellom de to nyopprykkede lagene. Det ble rapportert om både søvndyssende spill med hvor lagene nærmest trente på støttepasninger.

– Vi spilte for mye på tvers. Det må vi få rettet på, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til Eurosport foran annenomgang.

Hans velvalgte i ord i garderoben i pausen gikk rett hjem hos spillerne. De kom på banen etter sidebytte med en helt annen innstilling. Etter hvert ble det også skapt en del sjanser.

Flamur Kastrati har vært et friskt pust hos de blåkledde. Etter 66 minutter ble han løpt over ende inne i feltet og dommeren var sikker i sin sak. Kastrati satte selv straffen i mål, og scoret sitt fjerde mål for sesongen.

Kastrati var usikker foran kampen på grunn av et vondt lår. Han ble byttet ut et snaut kvarter før slutt.

Hans erstatter André Sødlund var framme inne i feltet på en corner og satte 2-0 etter 78 minutter. Det var hans første mål på toppnivå.

– Tålmodighet har vært viktig for oss. Jeg synes vi klarte å holde matchplanen vår, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen, men det var etter 1. omgang.

– Straffen snur kampen for oss, sa Michelsen.