Målsniken Børven satte den hjemvendte sønn i skyggen

Brann vant vestlandsduellen mot FK Haugesund.
– Dette har han drømt om hele livet, var dommen i TV 2s FotballXtra-studio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Brann-FK Haugesund 3-1

Vestlandsduellen på Brann Stadion 2. påskedag endte med seier for hjemmelaget, og det var vestlendingene på banen som også skulle markere seg sterkest.

Torgeir Børven og Sivert Heltne Nilsen scoret hver sin gang før pause, og etter at Liban Abdi hadde redusert i 2. omgang for gjestene så scoret Børven sitt andre for dagen med en lekker avslutning snaue kvareret før slutt.

– Brann er like solide i år som det de var i fjor. De har hatt full kontroll på det meste, og fått i gang en målsnik i Torgeir Børven, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

Scoringene var Børvens første for sesongen.

– Endelig har målsniken fra Øystese begynt å forsyne seg fra målfatet i Bergen. Dette har han drømt om hele livet, uttalte TV 2-kommentator Marius Skjelbæk i FotballXtra-studio underveis i oppgjøret.

Børven til TV 2: – Veldig deilig
En positiv Børven var storfornøyd i intervju med TV 2 etter kampslutt.

– Det er veldig deilig, og godt å få det så tidlig som mulig så folk ikke begynner å snakke om det. Det er godt både for meg selv og for laget. Vi har tre gode spisser her, så jeg må bare jobbe og ta vare på sjansene mine. Det holder oss på tå hev.

– Blir det ketchup-effekt nå?

– Det vet jeg ikke. Det er ny kamp og nytt kampbilde på søndag. Jeg vet ikke om jeg starter engang, men det gir selvtillit.

– Du blir litt muggen hvis du ikke får starte neste gang nå?

– Jeg har alltid lyst til å starte, men det har alle sammen her. Sånn skal det være. Det tror jeg treneren også skjønner.

Brann-treneren: – Han har hatt en tung periode
Dermed har Brann sju poeng etter fire runder, og henger med i toppen av Eliteserien. FK Haugesund blir stående på seks, og er like bak, og Lars Arne Nilsen var fornøyd etter å ha nedsablet tabellrivalen.

– Det var solid i dag, spesielt i 1. omgang, og så har vi bra kontroll etter 3-1. Det er viktig for oss å få i gang Børven, og viktig for spisser å score mål. Han har hatt en tung periode, men vi har sett at han har vært skarp på trening og vi har bare ventet på at han skal få sitt første mål. Da er han i gang.

– To mål betyr ikke nødvendigvis at han starter neste kamp?

– Han har skjønt det, han. Vi har Jakob Orlov, som også har scoret to mål, og Steffen Skålevik ligger bak og truer. Pluss på Azar Karadas, så det er veldig kamp om plassene der. Men han leverte ikke noen dårlig søknad om å få spille mer, sa Lars Arne Nilsen.

Andre vestlandssønner stjal Huseklepp-oppmerksomheten
Mye av spenningen før Branns møte med FK Haugesund var knyttet til hvordan «den hjemvendte sønn» Erik Huseklepp ville gjøre det i returen på Stadion.

I stedet var det to altså to andre hjemvendte vestlandssønner som stjal oppmerksomheten, for hjemmelaget.

Torgeir Børven fra Hardanger fikk sitt gjennombrudd i norsk fotball i Odd- og Vålerenga-drakt, men ble hentet tilbake til vest og til Brann etter utenlandshopphold i Twente, mens Sivert Heltne Nilsen, sønn av trener Lars Arne, også er tilbake i vest etter opphold i Vålerenga.

Leken Braaten før 1-0
Det var Børven som skulle score først i oppgjøret, men må dele store deler av æren for åpningsmålet etter snaut 20 minutter med mannen bak den målgivende pasningen. Daniel Braaten viste seg nemlig fra sin beste side, med styrke, rykk og en fot med enorm feeling i innlegget. Inne i boksen ventet Børven, som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

– Målsniken var der. Det var en typisk Børven-scoring. Braaten driller rundt med Stølås og slår et smart innlegg til Børven som gjør en god bevegelse. Vi kan si noe om stopperspillet, men aller mest må vi hylle angrepsspillet, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio.

Brann var det styrende laget på Brann Stadion, og trykket Haugesund langt tilbake i banen, så da scoringen kom var den av det fortjente slaget.

Knallhard heading doblet ledelsen
Etter snaue halvtimen stod det også 2-0, da et flott innlegg fra Fredrik Haugen fant Sivert Heltne Nilsen.

– Sivert Heltne Nilsen dunker ballen i mål med hodet. En flott scoring, på en flott dødball. Brann har vært meget gode, konkluderte Mathisen i TV 2s studio.

Dermed var det også helt fortjent at hjemmelaget gikk til pause med 2-0-ledelsen.

FKH utlignet litt ut av ingenting
Brann fortsatte å styre, men det var allikevel FK Haugesund som skulle sette det neste målet i oppgjøret. En drøy time var spilt da Liban Abdi utnyttet seg av en passiv Amin Nouri, skar inn i banen og dunket 1-2 i nettet med en knallhard markkryper.

– Det burde ha vært 4-5-mål til Brann. Dette er egentlig totalt mot spillets gang. Det er et meget bra treff, en markkryper der masse folk blokkerer for Lecijewski, og den er så hard og godt plassert at keeperen var sjanseløs, sa Marius Skjelbæk i TV 2s FotballXtra-studio.

Huseklepp hyllet da han ble byttet ut
Like etter scoringen ble Erik Huseklepp byttet ut. Bergenseren klarte aldri å markere seg i returen på sin gamle hjemmebane, og den eneste gangen han for alvor ble nevnt i TV 2s FotballXtra-studio var forut for kampstart da han stod alene og sang med på bergenssangen - 10-15 meter bak Brann-spillerne.

– Jeg synes det var riktig. Det er en bergenssang. Jeg er fra Bergen. Det er en sang som er viktig for meg og viktig for oss bergensere. Det er jo ikke en supportersang for Brann, men en bergenssang, så jeg synes det var okei, sa Huseklepp selv om seansen til TV 2 etter kampslutt.

Han var skuffet både over egen innsats og lagets i Bergen mandag, men veldig fornøyd med applausen fra hjemmepublikummet, hans gamle supportere.

– Jeg setter utrolig pris på mottakelsen jeg fikk. Det er utrolig kjekt at de tok meg imot på en slik måte.Det har vært veldig mye mas om kampen lenge, så det er litt kjedelig at vi ikke er bedre enn det vi klarer å være i dag, sa FKH-angriperen.

Også Lars Arne Nilsen fikk med seg at hans gamle elev sang med på den velkjenten Nystemten forut for kampstart.

– Det er en flott gutt med følelsene utenpå drakten. Det er en fyr vi er glad i både i Brann, i byen og blant supporterne. Han spiller med feil drakt, det er den eneste feilen, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen om den situasjonen.

– Det var fine scener da Erik Huseklepp stod og nynnet på en av sine favorittsanger, sa Jesper Mathisen om scenene.

Iskald Børven avgjorde kampen
I stedet var det altså Brann-fansens nye helter som skulle stjele overskriftene i Bergen. Et lite kvarter før slutt utnyttet nok en gang Børven at Daniel Braaten gjorde grovjobben, og da ballen lå til rette for ham inne i feltet så var den presise foten aldri vond å be.

– Dette er også en typisk Børven-scoring. Åtte av ti spisser hadde prøvd seg på kraft, sa Jesper Mathisen om den flotte avslutningen.

Like etter så det ut til at Braaten skulle få sin fortjente scoring, men hans forsøk fra distanse ble slått i stolpen og ut av FKH-keeper Per Kristian Bråtveit.