Se Middlesbrough-Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 21.00 mandag. Sendestart 20.30.

Spekulasjonene rundt Alexis Sánchez' mulige Arsenal-exit, har satt Mesut Özils uavklarte fremtid i skyggen. 28-åringen har så langt ikke forlenget kontrakten som går ut etter neste sesong.

Blir ikke tyskeren enig med Arsenal om en forlengelse, må Arsenal selge for å unngå at Özil forsvinner gratis til en annen klubb.

Neste sesong kan Champions League gå uten Arsenal for første gang siden Arsène Wenger kom til klubben. Før kveldens kamp mot Middlesbrough, ligger laget på sjuendeplass med ti poeng opp til den viktige fjerdeplassen, som Manchester City har med to kamper mer spilt enn Emirates-klubben.

I Mesut Özils nye selvbiografi, som Daily Mail har publisert utdrag fra, forteller han om den harde spillestilen han får møte i engelsk fotball.

– I England legger du ikke merke til hvor hardt spillet er og hvor mange dueller du er i. Du er så full av adrenalin at du ikke kjenner smerten, men i dusjen etter kampen oppdager du elendigheten. Etter noen kamper så det ut som noen hadde gått løs på leggene mine med hammer. De var dekket av blåmerker, forteller tyskeren i biografen som kommer ut torsdag.

Den tidligere Real Madrid-profilen opplever store forskjeller fra La Liga.

– I Spania er fotball basert på elegant ballspill, selv når du møter lag fra lavere divisjoner. I England er det kloring, biting og kjemping, og det er den ene taklingen etter den andre. Det finnes knapt noe pusterom, mener han.

Den lettbeinte midtbanespiller kom til Arsenal for rundt fire hundre millioner kroner i 2013. Motstanderne var også tøffere i munnen enn i Spania.

– Jeg hadde aldri hørt lignende før. Det er ikke noe annet sted det er så mye drittslenging som i England, og det er noen spillere som holder det gående permanent, sier Özil, før han kommer med et eksempel:

– Etter at jeg på brutalt vis hadde gått i bakken i en av mine første dueller, kom en motstander bort og sa: «Dette er ikke Real Madrid. Vi er ikke i La Liga.», før han med en ondsinnet smil ba meg komme opp.

Özil forsøkte å få hjelp av dommerne for å stoppe de tøffe duellene mot ham.

– Spillere sier ifra til dommeren, så han kan se nøyere etter om vi blir sparket eller får en albue. Jeg gjør det samme som Franck Ribéry, Arjen Robben, Lionel Messi og alle andre spillere som blir sparket mye ned av motstanderne, forteller Özil, som ble overrasket over dommernes respons.

– Jeg forsto at engelske dommere hadde en helt egen måte å kommunisere på. I min første tid i Arsenal overså dommerne klagene mine på en slik måte at du skulle tro at jeg hadde fornærmet dem. De sa ting som «ikke sutre», «du må bli vant til det» og «velkommen til Premier League».

Mesut Özil forteller at samtaler Arsenal-legenden Robert Pirés på klubbens treningsanlegg hjalp ham med å tilvenne seg.

– I løpet av de siste årene har han blitt mer enn en venn. Han er en jeg kan diskutere problemene mine med, og hans mening er utrolig viktig for meg.