Tittelkampen er åpen igjen:
– Det kan godt hende Chelsea må ta 15 av 18 poeng

TV 2s eksperter utelukker ikke at Tottenham vinner resten av kampene sine. Nå spår de en ekstremt spennende sesonginnspurt i Premier League.

Se høydepunktene fra Manchester Uniteds seier over Chelsea, som åpnet opp tittelracet, i vinduet øverst!

Tottenham-Bournemouth 4-0
Man. Utd.-Chelsea 2-0

Kampen om Premier League-tittelen er åpen igjen, etter at Chelsea har tapt to av sine fire siste kamper i serien.

Tottenham, som jager bak, står nemlig med sju strake triumfer, og har kuttet forspranget fra ti til fire poeng i løpet av to uker. Chelsea har 75 poeng og 38 plussmål, mens Tottenham har 71 poeng og 46 plussmål.

Nå tror TV 2s eksperter, som i fellesskap alle utropte Chelsea til suverene mestere for drøyt to uker siden, at Premier League-spenningen kan leve hele veien inn.

– Tottenham kan vinne resten av kampene
– Tottenham kan vinne resten av kampene sine, og da legger de et enormt press på Chelsea i tittelkampen. Vinner de sine seks siste havner de på 89 poeng, og da må Chelsea ha 15 poeng på sine seks kamper. Og det kan fort bli tilfelle at Chelsea må ha de 15 poengene, sier Brede Hangeland.

Sammen med ekspertkollega Erik Thorstvedt tok han for seg tabellen i programmet Fotballkveld England søndag, og Thorstvedt tror hans gamle klubb faktisk må vinne sine resterende seks kamper om drømmen om den første ligatittelen siden 1961 skal leve.

– Det tror jeg de må. Jeg tror ikke Chelsea avgir så veldig mange poeng. Det er mange år siden jeg har sett et så godt Tottenham-lag som dette her, om jeg noen gang har gjort det, sier mannen som blant annet voktet målet da klubben fra Nord-London vant FA-cupen i 1991.

Thorstvedt har vanskelig for å se at Spurs vinner resten
Han har vanskelig for å se at Spurs, som allerede har sju strake seire, skal ta ytterligere seks på rad, men gleder seg enormt til sesonginnspurten.

– Det er helt fantastisk, men det å forvente at de skal slå alle de gjenstående lagene? Det er det mindre enn 50 prosent sjanse for at skjer. Men det er «game on» nå, sier Thorstvedt.

Kampene som vil avgjøre Premier League:

25. april: Chelsea-Southampton
26. april: Crystal Palace-Tottenham
30. april: Everton-Chelsea
30. april: Tottenham-Arsenal
5. mai: West Ham-Tottenham
8. mai: Chelsea-Middlesbrough
12. mai: WBA-Chelsea
14. mai: Tottenham-Man. Utd.
15. mai: Chelsea-Watford
18. mai: Leicester-Tottenham
21. mai: Chelsea-Sunderland
21. mai: Hull-Tottenham

Også Chelsea-manager Antonio Conte er meget klar over Spurs' sterke form.

– Vi er i en god posisjon, men Tottenham er i god form og spiller veldig bra. Jeg må bekymre meg, for vi må jobbe sammen. Vi må raskt finne det riktige ønsket og den riktige ambisjonen for å vinne denne tittelen. Hvis noen tror at det er normalt at Chelsea vinner tittelen, så må jeg bare si at denne sesongen ikke er normal, sa Antonio Conte etter kampslutt i 0-2-tapet for Manchester United søndag.

Chelsea-keeperen til TV 2: – Vi har en erfaren gruppe spillere
Mange av Chelsea-spillerne var dog med på å vinne ligaen for to år siden, mens den eneste tilsvarende erfaringen Spurs-laget har er den fra forrige sesong. Da klarte de ikke å hente inn Leicester i en tilnærmet lik posisjon.

– Vi har en erfaren gruppe spillere, som har vært med på og gjort dette tidligere. Vi er fremdeles i en god posisjon, og vi ville tatt dette ved sesongstart. Vi må bare konsentrere oss om å bli bedre, heve oss til neste kamp og forhåpentligvis ta nok poeng i de resterende kampene til å sikre oss tittelen, sa Chelsea-keeper Asmir Begovic til TV 2 etter kampslutt søndag.

I TV 2s studio tror dog ekspert Hangeland at også Spurs er tilfreds med posisjonen de befinner seg i.

– Det er en herlig posisjon for Tottenham å være i. De jakter dem runde for runde. Presset ligger på Chelsea. Tottenham er i fantastisk form. Dette blir faktisk ekstremt spennende i innspurten, sier den tidligere Premier League-stopperen.

Ved inngangen til måneden spådde ekspertene alle resultater
Da ekspertene ved begynnelsen av måneden skulle tippe de gjenstående resultatene til alle topplagene, skilte det i Hangelands og Thorstveds tips henholdsvis sju og ni poeng mellom Chelsea på topp og Tottenham. Hangelands tips resulterte i Chelsea på topp med 88 poeng og Tottenham på 3. med 81, mens Thorstvedt hadde Chelsea som vinner med 90 og Tottenham som toer med 81.

Dersom de to treffer på sine resultattips for de to klubbens gjenstående kamper, vil det for Hangelands del ende med Chelsea på 86 poeng og Tottenham på 83, mens det for Thorstvedts del vil ende med Chelsea på 89 poeng og Tottenham på 85.

Det er med andre ord fremdeles en lang vei igjen å gå for Mauricio Pochettinos mannskap, men håpet lever for dem med hjertet i den liljehvite delen av Nord-London.

Hva tror du? Ta diskusjonen på våre Facebook-sider!