Se video med høydepunkter i vinduet øverst!

WBA-Liverpool 0-1

– Det er bare tre poeng som er godt nok, og Liverpool sliter tradisjonelt mot Tony Pulis-lag, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio en halvtime før kampstart søndag.

Bildene som viser hvorfor Liverpools scoring kunne vært annullert

Dermed var det som musikk i Jürgen Klopps ører da Liverpool sikret seg 1-0-seier på The Hawthorns via Roberto Firminos hode etter et dødballtrekk på overtid i 1. omgang.

– Der man har advart mot WBAs dødballer, så er det der Liverpool straffer vertene, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

James Milner slo et utoverskrudd frispark fra høyre, Lucas Leiva stusset videre og på bakerste stolpe kom Firmino og stanget 1-0 i nettet fra kloss hold.

– Det er et glitrende trekk. Den flikken er vanskelig å forsvare seg mot, sa TV 2-ekspert Hangeland i pausen.

– Vi har vært nære de siste to-tre kampene, men det var et vidunderlig øyeblikk å spare det til. Vi scoret et vidunderlig mål etter en dødball, og vi hadde to-tre eller fire store sjanser. Det føles fantastisk, for dette er et så tøft sted. Det er virkelig spesielt for oss, sa Jürgen Klopp etter kamp.

I studio tok ekspertkollega Erik Thorstvedt for seg duellen forut for Firminos enkle hodestøt, og selv om det til slutt var enighet om at Liverpool-spilleren hadde foretatt et «brytegrep» som kunne resultert i friskpark imot, var man også snare om å vise forståelse for dommerens manglende blåsing i situasjonen.

– Han holder et livtak, så slipper han og så er han gjennom. Det er ekstremt vanskelig å få med seg for dommeren, for det skjer så mye, men noen ganger går det den veien og noen ganger går det den andre veien. Det er ekstremt irriterende for Tony Pulis, men det skjer så mye på en gang, sa den tidligere Premier League-keeperen.

Dermed ble Roberto Firmino matchvinner for Liverpool for andre gang på to kamper. Også mot Stoke for åtte dager siden scoret brasilianeren det kampavgjørende målet, men denne gangen beholdt han trøyen på.

Mignolet med viktig redning
Scoringen kom på et perfekt tidspunkt for de røde, etter en omgang der både Firmino selv og hans lag-og landskamerat Philippe Coutinho tidligere hadde gode muligheter til å sette ledermålet. Det samme hadde Hal Robson-Kanu og Nacer Chadli for vertene, men Firminos scoring ble altså omgangens eneste.

I 2. omgang burde Firmino også bokført en assist, men James Milner skjøt over på volleyen fra god posisjon inne i WBAs felt.

Den største sjansen i omgangens ordinære tid havnet dog i beina på vertenes Matt Phillips, som ble spilt gjennom alene med keeper av Salomon Rondon. Da den lynraske angriperen skulle chippe ballen i nettet og utligne, vartet i stedet Liverpool-keeper Simon Mignolet opp med nok en god redning.

– Igjen er det Mignolet til unnsetning for Liverpool. Han er en av Liverpools formspillere, uttalte kommentator Wikestad om belgieren mellom stengene som også var viktig i 2-1-seieren over Stoke forrige runde.

Moreno skjøt utenfor på tomt mål
Omgangens aller største sjanse kom dog på overtid. Alle trodde Alberto Moreno skulle sette 2-0 i tomt bur etter en situasjon der WBA-keeper Ben Foster var oppe på corner, men spanjolen skjøt utenfor.

Seieren betyr at Liverpool er tilbake på 3. plass i Premier League, og at de denne helgen så langt holder følge med både Tottenham og Manchester City som vant sine kamper lørdag.

Jürgen Klopps lag har fem seire og to uavgjorte på de sju siste kampene. WBA har dog kun én seier på sine siste sju, og blir stående på 8. plass.