Kontroversiell scoring da Manchester United senket Chelsea

Fornyet spenning i toppen av Premier League etter at José Mourinho tok innersvingen på gamleklubben.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Manchester United-Chelsea 2-0

Manchester Uniteds ubeseirede rekke i Premier League er nå på 22 kamper, etter en imponerende 2-0-seier over serieleder Chelsea søndag.

Taktisk genialitet fra hjemmelaget, kontroversielle situasjoner, en av sesongens beste Manchester United-prestasjoner og et Chelsea-lag som nå kun har fire poengs forsprang til serietoer Tottenham er blant de største samtaleemnene etter oppgjøret der Marcus Rashfords og Ander Herreras scoringer sørget for tre hjemmepoeng.

– José Mourinho fikk sin revansj. Han spilte høyt i laguttaket. Han peker på Manchester United-emblemet i den han går inn i tunnelen. Det var en perfekt dag for hjemmelaget, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

TV 2s kommentator intervjuet også José Mourinho.

– Vi spilte veldig bra, og det må du for å vinne mot et så godt lag som Chelsea. Vi fortjente det virkelig. Vi hadde full kontroll, både taktisk, mentalt og følelsesmessig. Vi trengte en spesiell mentalitet for å håndtere en så vanskelig kamp i løpet av 48 timer, sa Manchester United-sjefen til TV 2.

– Det var en gnistrende prestasjon av Manchester United. Det lyste i øynene på spillerne da de kastet seg inn i dueller og løp over hele banen. Conte har vist seg taktisk overlegen nesten alle andre manager i Premier League, men i dag ble han utkonkurrert av Mourinho, sa Brede Hangeland.

For Chelseas og Contes del betyr nederlaget at det nå kun er fire poengs forsprang til toer Tottenham i toppen av Premier League. For to uker siden hadde de ti.

– Er dette en Chelsea-sprekk, eller står de opp igjen og står igjen som seriemester ved sesongslutt? Det vil bare tiden vise, sa Alsaker etter kampslutt.

– Vi er i en god posisjon, men Tottenham er i god form og spiller veldig bra. Jeg må bekymre meg, for vi må jobbe sammen. Vi må raskt finne det riktige ønsket og den riktige ambisjonen for å vinne denne tittelen. Hvis noen tror at det er normalt at Chelsea vinner tittelen, så må jeg bare si at denne sesongen ikke er normal, sa Antonio Conte etter kampslutt.

Ledermål etter hands i forkant
Like før åtte minutter var spilt oppstod 1. omgangs store snakkis. Ander Herrera brøt i midtbaneleddet, og spilte deretter en strålende stikker bak Chelsea-forsvaret som Marcus Rashford videre-ekspederte i nettet på perfekt vis.

– Det var akkurat slik Mourinho hadde sett det for seg. Det er så viktig, for Rashford, for Manchester United og for Manchester United-fansen. Det var på tide at noen andre enn Ibrahimovic tok ansvar, sa TV 2-kommentator Alsaker.

I foranledningen til Ander Herreras nydelige gjennombruddspasning hadde spanjolen handset, noe reprisene viste ekstra tydelig.

– Det er jo en soleklar hands, så en kan skjønne Chelsea-spillernes frustrasjon. Men derfra og inn er den perfekt. Pasningen, timingen på løpet, mottaket og den iskalde avslutningen alene med en utrusende Begovic, skrøt Alsaker.

Også i TV 2s studio var det enighet om at scoringen burde vært annullert.

– Det er hands på Herrera, men spillet vinkes videre. Den burde vært avblåst. Pasningen og scoringen er strålende, selv om det skjer en del rare ting, sa Erik Thorstvedt.

Ander Herrera sa etter kamp at han ikke visste om det var hands.

– Jeg vet ikke. Jeg ville ikke berøre ballen med hånden. Det var ikke min intensjon. Og hvis du ikke ønsker å ta ballen med hendene, og har hånden i en naturlig posisjon, så er det ikke hands i fotball, sa spanjolen etter kamp.

Thorstvedt: – Costa kunne fått direkte rødt
Ellers handlet omgangen mye om Diego Costa, som markerte seg ved flere anledninger. Spesielt én av dem bet TV 2s eksperter seg merke i.

– Det har en vært en god del situasjoner. Han dytter Bailly i stolpen, og det virker bevisst. Når du ser hvor stolpen er, så mener jeg faktisk at han kunne fått direkte rødt kort på den der. Den er drøy, sa Thorstvedt.

I akkurat den situasjonen fikk den spanske landslagsspissen ingen sanksjoner, men etter en drøy halvtime kom allikevel et kort - av fargen gult - etter en ettersleng på Paul Pogba.

Noen minutter senere havnet både Costa og Marcos Rojo på bakken etter en situasjon der de begge var borti hverandres ansikter med armene.

– Rojo tar armen rundt halsen hans, og da er det en kjempereaksjon. Jeg synes det er en sykdom i fotballen i dag at motspillerne holder på å dø når det er armer og hender i fjeset på folk. Det irriterer meg grenseløst, sa Thorstvedt.

Rent sjansemessig var det ikke mange store å ta av før hvilen, foruten scoringen, men Gary Cahill klarerte like over egen tverrligger snaut fem minutter før pause.

– Mourinho har designet en meget god kampplan, mente Brede Hangeland, og viste i analyse-form hvordan de røde djevlene hadde stoppet Chelsea-toget de første 45 minuttene.

VIDEO: Se Hangelands strålende pause-analyse

Manchester United doblet i 2. omgangs åpningsminutter
Allerede tre og et halvt minutt ut i 2. omgang smalt det igjen fra de røde djevlene, og nok en gang hadde Ander Herrera både ferdigheter og marginer på sin side. Han klinket til fra like innenfor 16-meteren, men var heldig da skuddet hans gikk via Kurt Zouma og i en bue over en utspilt Asmir Begovic.

– De har slitt og slitt med uttellingen på Old Trafford denne sesongen, og de scorer to på serieleder Chelsea! utbrøt kommentator Alsaker.

For Ander Herrera var scoringen en stor revansj etter FA-cupoppgjøret tidligere i vår, der han ble utvist da de røde djevlene røk ut mot Chelsea.

– For en oppreisning for ham. Etter dette var det kjørt. Chelsea var i grunn ikke i nærheten av å ta igjen ledelsen, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio etter kamp.

Rashford imponerte - nære ved å score nummer tre ved to anledninger
Senere i omgangen viste Marcus Rashford nye bevis på at han mestret den ensomme spissrollen mesterlig i Zlatan Ibrahimovics fravær. For der Ibrahimovic fikk hvile mellom to viktige Europaliga-kvartfinaler, blomstret virkelig unggutten på topp.

Etter en time rislet det i nettmaskene etter en suser fra distanse, men dessverre for hjemmefansen var det utsiden av nettet som var truffet, og drøyt ti minutter senere måtte Asmir Begovic ut i full strekk etter en situasjon der Rashford kom til avslutning etter å ha forsert seg forbi tre Chelsea-spillere i en kontringssituasjon.

19-åringen fikk stående applaus fra hele Old Trafford da han ble erstattet av Zlatan Ibrahimovic med åtte minutter igjen på klokken.

– Etter kampen kommer det til å handle om denne spilleren. Han kronet en glimrende forestilling med et flott mål. Det var han som la grunnlaget for at Mourinhos taktikk kunne være maks effektiv i denne kampen, kommenterte Alsaker.

Alsaker: – Spørsmålet er om dette er et vendepunkt i tittelkampen
Manchester Uniteds seier betyr at Chelseas forsprang på toppen av Premier League-tabellen har krympet til fire, og dermed fikk Tottenham og Harry Kane den drømmehelgen de hadde håpet på etter selv å ha vunnet 4-0 mot Bournemouth lørdag.

Les også: Tottenham satte press på Chelsea: – Forhåpentligvis tar Manchester United poeng mot Chelsea i morgen

– Spørsmålet er om dette er et vendepunkt i tittelkampen i en sesong der Chelsea så så overlegne ut, sa Alsaker like før slutt.

Brede Hangeland mener i hvert fall at søndagens kamp viser at det finnes metoder å slå Chelsea på.

– Her er det en oppskrift til andre lag også, med tanke på hvordan de kan matche Chelsea. For dette håndterte Chelsea veldig dårlig, sa TV 2-eksperten etter kampslutt.

For Manchester Uniteds del betyr seieren at det fremdeles kun skiller fire poeng til Manchester City og seks til Liverpool i kampen om de siste Mesterliga-plassene. De røde djevlene har en kamp mindre spilt enn City og to færre enn Liverpool.

– Jeg kan ikke gi opp Premier League ennå. Vi må prøve. Hvis vi en dag er i den situasjonen at avstanden opp i Premier League er for stor, og vi fremdeles er igjen i Europaligaen, så kan vi prioritere. Men så lenge det er matematisk mulig, må vi gå med alt vi har, sa José Mourinho etter kampslutt.

– Atmosfæren var god og det var enormt å få denne seieren for oss. Fansen var briljante og har vært bak oss hele veien, sa Jesse Lingard til TV 2 etter kampslutt.