Se Thorstvedts og Hangelands synspunkter i videovinduet øverst!

Manchester United-Chelsea 2-0

Manchester United strålte i ny stil, uten Zlatan Ibrahimovic, i søndagens seier over Chelsea.

Spesielt 19-åringen Marcus Rasfhord, som ledet linjen, fikk mye skryt etter 2-0-triumfen på Old Trafford.

– Det blir vanskelig å sette ham ut etter dette. Han passet perfekt til det systemet som Mourinho la opp til, fordi Chelsea hadde ikke mannskap til å håndtere den trusselen som Rashford og Lingard ga dem. De var bevegelige og raske, og de jaget alle baller. De gav Chelsea-forsvaret en meget tung dag på jobben, konkluderte TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

19 år gamle Rashford og 24 år gamle Lingard, to lokale spillere som har gått gradene i akademiet til klubben, ble prioritert fremfor blant andre den mer rutinerte stjernen Zlatan Ibrahimovic (35). Plutselig hadde Manchester United en helt annen dimensjon i sitt offensive spill.

– Jeg mener at det beste et angrepsspill basert på kvikke spillere med mye interne posisjonsbytter, litt á la Liverpool, når det er bra drillet. Når det er bra, er det veldig vanskelig å stå imot det, men det er ikke Mourinho sin stil, sa Erik Thorstvedt.

Se TV 2-ekspertenes gjennomgang i vinduet øverst!

– Jeg er litt usikker på om Mourinho kan drille det. Jeg tror ikke det er i repertoaret hans å sette opp et angrepsspill som baserer seg på så mye intuitive posisjonsbytter, så mye kombinasjonsspill og den slags. Han er litt mer den som organiserer det solid defensivt, hiver utpå gode spillere, tar det fra kamp til kamp og innretter deg etter motstander. Men skal du spille sånn, må du basere det ekstremt mye på eget spill og terpe det enormt mye, fortsatte den tidligere Premier League-keeperen.

– Bedre med Rashford på topp og bra spillere rundt enn med Zlatan
Thorstvedt mener søndagens kamp viser at Manchester United langt ifra er avhengige av Zlatan Ibrahimovic på topp for å kunne konkurrere i fremtiden, men er ikke i nærheten av å være overbevist om at Mourinho vil skifte filosofi til tross for søndagens suksess.

– Han har aldri hatt den greien der, som er veldig filosofi-basert. Han er veldig pragmatisk, han tar det han har og hiver inn en stor stjerne her og der. Jeg tror ikke han har det i seg å drille det greiene der, men jeg tror faktisk at de med Rashford på topp og med bra spillere rundt, så er det bedre i lengden enn med Zlatan.

– Alene har Zlatan vært fantastisk, og han har båret Manchester United frem. Men det har også sine begrensninger. Så er det klart at vi ikke kan sitte her og si at han aldri skulle vært der, han har vært en fantastisk signering for dem, og jeg håper at de får ham en sesong til, men det holder jo andre litt nede. Rashford har vært nødt til å betale prisen for akkurat det, mener TV 2s Premier League-ekspert.

Kollega Hangeland påpeker også at det sårbare Chelsea-forsvaret, som hadde foretatt rokkeringer både før kamp og følte seg tvunget til å gjøre noen underveis, var perfekt arena for Mourinho å vise sin taktiske klokskap.

– I dag hadde han lagt opp planen basert på Chelsea sine styrker. Han skulle annullere Chelsea sine styrker, og så satte han inn Rashford og Lingard der. Det funket perfekt, men i lengden må han være i stand til å bryte ned lag og til å dominere kampene fra start, mens i dag var det en type kamp der han slo nedenfra og opp, sa Hangeland.

Hva mener du? Gi din mening på TV 2s Facebook-sider!