Southampton-Man. City 0-3 (0-0):

Guardiolas menn hadde bare vunnet én av de fem siste kampene før lørdagens oppgjør mot laget fra sørkysten.

Kampen bølget frem og tilbake i den første omgangen på solfylte St. Mary's Stadium.

Tilskuerne fikk ikke se ett eneste skudd treffe mål før etter pause. Og i det 55. minutt kom kampens første scoring. Vincent Kompany fikk æren av å sende de lyseblå i ledelsen med sin første scoring siden 2015.

Hjemmelaget var fullt på høyde med gjestene den første timen, men så raknet det. Leroy Sané og Sergio Agüeros scoringer i det 77. og 80. minutt sikret tre svært viktige poeng i kampen om Champions League-spill neste sesong.

City klatrer opp på tredjeplass - ett poeng foran Liverpool - med dagens seier.

– En veldig profesjonell prestasjon av City. De kommer til Southampton som har to seire på rad. De viser klasse. Og for et øyeblikk for Kompany. Det var nok deilig for granittstopperen, sier TV 2s Premier League-ekspert, Brede Hangeland, ved kampslutt.

Se scoringen og høydepunktene i videovinduet øverst!

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om målet. Jeg er glad for at det hjalp laget mitt. Jeg er fornøyd med prestasjonen og å holde nullen. Det er en virkelig tøff plass å komme til, og å få et så bra resultat fra. Vi er alle sammen stolte, sier Kompany, som også ble kåret til banens beste.

Det var tydelig at følelsene ble satt i sving da kapteinen scoret sitt første mål etter skademarerittet.

– Det er alltid en lang vei tilbake. Jeg skulle helst hatt færre skader gjennom karrièren. Jeg jobber hardt og pleier ikke å klage for mye over det som skjer med meg. Jeg føler jeg endelig gir noe tilbake til fansen og laget når dette skjer, sier kapteinen.

31-åringen har bare startet 21 av de 102 siste kampene for klubben sin.

– Slike øyeblikk er verdt 50 år med strev. Om jeg måtte jobbe 50 år bare for å få oppleve ett øyeblikk som dette, ville jeg gjort det, avslutter han.

Ropte på straffe
City var definitivt best de første minuttene på St. Marys. Sergio Agüero hadde tre brukbare muligheter til å score, men ingen av forsøkene traff innenfor stengene.

Gjestene styrte banespillet, men etter et kvarter var det hjemmelaget som kom til kampens første, store mulighet.

Southampton kontret. Nathan Redmond fant Manolo Gabbiadini, som var tilbake etter skade, ute på venstrekanten. Italieneren prikket innlegget sitt til Tadic i Citys 16-meter. Serberen fikk stå helt alene og avslutte, men skuddet fløy himmelhøyt over mål.

Kampen bølget frem og tilbake.

I det 36. minutt fikk David Silva stå alene på bakerste stolpe. Agüero fant lagkameraten, men heller ikke spanjolens avslutning traff mål.

Like etterpå ble lagkamerat Sané spilt alene gjennom. Vingen forsøkte å runde vertenes målvakt, men ble lagt i bakken. Keeper Forster fikk ballen unna til corner, mens de lyseblå stod igjen og ropte på straffe.

– Det er så hårfint. Jeg tror det var en riktig avgjørelse av dommer Swarbrick, sa TV 2s Premier League-ekspert, Brede Hangeland.

Kapteinen tok ansvar
Yaya Tourés avslutning like etter sidebyttet var kampens første avslutning på mål, uten at midtbanespilleren satte keeper Fraser Forster på den helt store prøven.

Også Jesus Navas' kanon fra distanse fikk skotten reddet unna til corner. Og i feltet var det Manchester Citys skadeforfulgte kaptein, Vincent Kompany, som raget høyest.

Midtstopperen var sterkest i dullen med Yoshida, og stanget inn 1-0-ledelsen via bakken.

– Kapteinen er tilbake! utbrøt TV 2-kommentar Espen Ween, etter Kompanys første scoring siden august 2015.

Guardiolas menn var nærme å doble ledelsen like etterpå. Forster måtte gi en retur, som David Silva plukket opp. Men vertenes forsvar var mesterlig nede og fikk blokkert avslutningen.

I det 77. minutt fikk Leroy Sané avslutte en strålende kontring. Silva spilte De Bruyne fri alene med keeper. En uselvisk De Bruyne trillet ballen over til lagkameraten som enkelt satte inn 2-0.

Tre minutter seinere punktere Agüero oppgjøret med sin ellevte scoring på like mange kamper, og hans 17. for sesongen.

Slik stilte lagene:

Southampton (4-2-3-1): F. Forster - Cédric, J. Stephens, M. Yoshida, R. Bertrand - S. Davis, P. Højbjerg - J. Ward-Prowse, D. Tadic, N. Redmond - M. Gabbiadini.

Manchester City (4-2-3-1): C. Bravo - J. Navas, V. Kompany, N. Otamendi, G. Clichy - Y. Touré, Fernandinho - K. De Brunye, D. Silva, L. Sané - S. Agüero.