Everton - Burnley 3-1

Det har vært en tung uke for Everton-profilen Ross Barkley. Først ble han slått ned på byen i Liverpool, før han fredag ble hetset i en kommentar av tidligere The Sun-redaktøren Kelvin MacKenzie, der han ble sammenlignet med en gorilla.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Everton-manager Ronald Koeman hadde allikevel ingen planer om å spare Barkley i lørdagens hjemmekamp mot Burnley, og Koeman er nok glad for det i etterkant.

Til tross for at lagene hadde nok muligheter til å ta ledelsen i første omgang, var det over i andre omgang kampens første scoring kom. Phil Jagielka headet inn 1-0 etter 49 minutter. Everton-supporterne hadde knapt rukket å sette seg før de måtte reise seg igjen, men denne gangen for at gjestene fikk straffespark. Joel Robles var klønete og felte Sam Vokes bakfra. Spissen satte selv straffesparket i mål.

Everton skapte flere gode målsjanse etter utligningen, men Burnley-målvakt Tom Heaton, stolpetreff og sløsende angripere frustrerte hjemmelaget.

Så fikk Ross Barkley sjansen etter 71 minutters spill. Scouseren dro seg løs fra en Burnley-spiller på 16 meter og fyrte løs et skudd som gikk via Burnleys Ben Mee og inn bak Heaton. Det var en tydelig fornøyd Barkley, som feiret så hardt med hjemmefansen på Goodison Park at han fikk det gule kortet av dommer Mark Clattenburg. Han fikk også en fortjent hyllest da Everton-fansen reiste seg da han ble byttet ut etter 89 minutters spill.

Da hadde allerede Premier League-toppscorer Romelu Lukaku lagt på til 3-1 med en scoring der han demonstrerte nærmest utenomjordiske fysikk. Den store belgieren scoret bare tre minutter etter Barkleys 2-1-mål. Det var Lukakus ligamål nummer 24 denne sesongen.

Everton går opp på en foreløpig femteplass med seieren, men har tre kamper mer spilt enn Manchester United og Arsenal på plassene bak. Burnley ligger på 14. plass med ni poeng ned til Swansea på nedrykksplass.