Det har en stund vært klart at Tommy Kristiansen forlater de regjerende seriemesterne Stavanger Oilers etter fire sesonger i klubben. I dag presenterer hardtsatsende Krefeld kraftspilleren som ny forsterkning.

På de fire sesongene Kristiansen har vært i Stavanger, har han vunnet tre seriemesterskap og fire Kongepokaler.

– Jeg føler jeg trenger nye utfordringer, selv om det er med veldig tungt hjerte jeg forlater Stavanger, sier Kristiansen til TV 2 Sporten.

Krefeld vant det tyske sluttspillet sist gang i 2003, og har hatt en del motgang siden den tiden, men satser nå på å ta steget mot toppen av tysk hockey igjen.

– Det gleder jeg meg veldig til å være en del av. Det blir spennende med nye utfordringer i utlandet, og jeg føler det er det rette for min utvikling, sier han.

I løpet av Kristiansens fire sesonger hos Oilers har han spilt 246 kamper og står med 186 målpoeng.

Hardhausen står også med 795 utvisningsminutter, og han har vært krigeren enhver Get-ligaklubb har ønsket seg.

For Oilers blir han en vanskelig mann å erstatte, han har sammen med et par av amerikanerne vært stammen i laget. I tillegg til å miste Kristiansen, legger Christian Dahl-Andersen opp og det samme gjør keeper Ruben Smith. Dan Kissel og Mark van Guilders tid i klubben er også over, og det ser i også ut som Tim Kunes forlater landet.