TV 2 møtte Pochettino foran bournemouth-kampen:

– King er en spiller vi må passe godt på

Tottenhams suksessmanager tror det er realistisk å ta igjen serieleder Chelsea, men først må de liljehvite gjøre jobben mot Joshua King og Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag: Se Tottenham-Bournemouth kl. 13.00 på TV 2 Sport Premium og Sumo (kampstart 13.30).

Med sju runder igjen har Tottenham festet grepet om andreplassen og ligger an til å ta ny personlig poengrekord i Premier League.

Det sammensveisede Spurs-laget er ubeseiret på White Hart Lane denne sesongen.

Se hele intervjuet øverst!

De ligger hele 14 poeng foran erkerival Arsenal. Ikke siden lagets stjerneskudd, Dele Alli, ble født, har Tottenham gjort det bedre enn Arsenal i ligaen.

– Det betyr mer å redusere gapet til Chelsea og vinne ligaen, men det vil bli svært tøft. Det er realistisk, men vanskelig. Men vi har troen. Det vil selvsagt bety noe å komme over Arsenal. Det vil gi en god følelse, men ambisjonen er å fullføre som nummer én, sier Pochettino til TV 2 Sporten.

– Har skapt noe utrolig
Lørdag kommer Bournemouth og en Joshua King i storform på besøk. Nordmannen står med ti mål på de siste elleve kampene.

– Han er en god spiller. Han er rask og sterk og kan spille i flere ulike posisjoner. Han er en spiller vi må passe på, sier Spurs-manageren.

– Hvorfor er dere uslåelige på hjemmebanen denne sesongen?

– Jeg tror kontakten vi har med supporterne, og energien vi har i hver kamp, skaper en spesiell atmosfære når vi spiller hjemme. Spillerne føler seg glade. Man kan se ansiktene deres når de går ut på banen. De føler seg komfortable. Jeg synes det er en utrolig ting som vi har skapt sammen. Kampene blir stadig tøffere. Nå må vi være klare for Bournemouth. Det vil bli vanskelig, men vi ønsker å fortsette denne gode rekken, forklarer argentineren.

Om forholdet til spillerne
– Er det sant at du kan invertere spillere hjem på middag?

– For middag, nei. Men det er sant at noen spillere har vært hjemme hos meg. Normalt så har jeg ikke besøk av spillere, men det har hendt, sier Pochettino.

– Du omtaler spillere som «sønn», har jeg hørt?

– Noen ganger, for meg som manager, så må en være som en far. Noen ganger trenger spillerne råd, for eksempel når de har problemer. Men spillerne er ulike og trenger forskjellig behandling.

– Hva med Danny Rose?

– Ja, jeg kaller ham sønn. Vi snakker sammen hver dag. Jeg har tatt vare på ham siden dag én. Jeg tilbringer jo mer tid med spillerne mine enn med min ekte sønn.

– Man kan ikke gjøre seg til. Forholdet må være naturlig og spontant. Man må kunne si hvordan man føler seg og har det. Resten må en vise. Jeg sier alltid at det er opp til dem å gå videre i forholdet vårt. Noen liker deg, andre gjør det ikke. Det handler om kjemi. Jeg trenger ikke å tvinge noen. Det må være naturlig, sier Pochettino om forholdet til sine spillere.

– Jeg er stolt
– Dele Alli ble 21 år denne uken. Hvor høyt setter du ham?

– Potensialet er enormt. Han viser at han er en av de beste unge spillerne i verden. Sammenlikner du han med Ronaldo, Lampard eller Gerrard, da de var på samme alder, er statistikken hans bedre. Tallene hans er helt utrolige.

London-klubben ligger sju poeng bak ligaleder Chelsea. Antonio Conte og hans menn har også imponert stort denne sesongen, og mye skal til for å vippe blåtrøyene av pinnen.

– Helt ærlig så tror jeg det er mulig. Vi må gjøre jobben vår. For vi kan ikke gjøre jobben for motstanderne til Chelsea. Det er opp til Chelsea, og så er det vår jobb å være der dersom de feiler.

– Jeg er stolt av trenerteamet og det vi har oppnådd. Vi er alle stolte over laget og klubben. Det er veldig spennende tider, avslutter Tottenham-sjefen.