Knuser ronaldo, lampard, gerrard og beckham:

– Statistikken hans er helt utrolig

Tottenham-manager Mauricio Pochettino skryter lagets stjerneskudd opp i skyene, og mener han er blant Europas aller beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Dele Allis perle fra forrige rundes 4-0-seier over Watford øverst!

Se Tottenham-Bournemouth kl. 13.00 på TV 2 Sport Premium og Sumo (kampstart 13.30).

Tirsdag fylte Dele Alli 21 år. Hele 63 Premier League-kamper har det allerede blitt for unggutten som debuterte i august 2015.

Spurs-juvelen leverer langt over det man vanligvis ser av spillere på samme alder og på øverste nivå.

Intet mindre enn 40 mål har den offensive midtbanespilleren vært involvert i til nå. Til sammenligning stod Cristiano Ronaldo med 25 målpoeng da han ble 21 år gammel (14 scroinger og 11 målgivende).

Portugiseren spilte 196 kamper for Manchester United før han ble verdens dyreste fotballspiller da Real Madrid kjøpte ham.

Lampard-støtte
Tidligere britiske fotballstjerner som Frank Lampard (15 målpoeng), Steven Gerrard (13) eller David Beckham (12) har heller ikke tall som kan måle seg med Spurs-ungguttens.

Lampard holder selv Alli som favoritt til å bli årets spiller i Premier League, og støtter supertalentet i jakten på å slå hans egen scoringsrekord.

Den tidligere midtbanespilleren scoret 177 Premier League-mål for West Ham, Chelsea og Manchester City.

– Kan han score flere enn meg? Det kan han. Av alle midtbanespillere jeg har sett er han den som er best til det, sa Lampard i Sky Sports-studio etter forrige runde, ifølge Independent.

– Dele Alli er en spesiell spiller. Han er bedre enn det jeg var på samme alder. Det er sikkert, sa Lampard.

Europas beste?
Tottenham-manager Mauricio Pochettino er mektig imponert av det hans unge elev allerede har levert.

– Potensialet er enormt. Han viser at han er en av de beste unge spillerne i verden. Sammenlikner du han med Ronaldo, Lampard eller Gerrard, da de var på samme alder, er statistikken hans bedre. Tallene hans er helt utrolige. Han er blant de aller beste, hvis ikke den beste, sa argentineren i et nylig intervju med TV 2 Sporten.

Premier League-statistikk ved fylte 21 år (kamper med mål i parentes):

Alli: 63 (26)

Beckham: 36 (7)

Gerrard: 74 (8)

Lampard: 84 (10)

Scholes: 29 (11)

Ronaldo: 82 (14)

Statistikk å slå:

Heskey: 90 (26)

Chris Sutton: 69 (29)

Lukaku: 76 (32)

Rooney: 138 (44)

Owen: 106 (55)

Robbie Fowler: 104 (64)

– Han er spesiell. Han er forskjellig fra alle de andre spillerne som spiller nå og er på samme alder. Han har så mye erfaring. Energien, hans karakter, hans kvalitet - han er en unik spiller, mener Pochettino, ifølge Daily Mail.

Selv om alt tilsynelatende går som en drøm på banen, har det ikke vært like mye harmoni utenfor.

Spurs-stjernens foreldre har truet med å saksøke gamleklubben, MK Dons, fordi klubben ikke fikk noen av deres underskrifter da Alli signerte sin første proffkontrakt som 16-åring.

Tottenham-yndlingen vokste opp i Bradwell i Milton Keynes. Et tøft område. De første leveårene til Alli var kaotiske. Moren og faren skilte seg kort tid etter at han ble født. Moren slet med alkoholproblemer, og Alli ble senere plassert i et fosterhjem.

Som 16-åring fikk han sin debut for MK Dons.

Kunne havnet i Liverpool
Men det kunne fort sett annerledes ut. Topp fire-rival Liverpool hadde nemlig muligheten til å signere Alli, som i oppveksten holdt med Liverpool og forsøkte å kopiere Steven Gerrard i alt han gjorde.

– Det var kontakt med Liverpool da jeg var hos MK Dons. Vi var på besøk og jeg tror de visste at Steven Gerrard var helten min. De sa han skulle komme ned og treffe meg, men da jeg var der lå han og sov. Jeg tror de hadde en kamp neste dag, så jeg forstår, har Alli uttalt.

Transferkomiteen på Anfield vegret seg for å bruke særlig med penger på en 18-åring fra tredje nivå, og Alli signerte til slutt for ligarivalen i London på nyåret i 2015.

– Han er en annerledes spiller, og enda mer talentfull enn det Lampard, Gerrard og Beckham var. Han er unik ved måten han spiller på, med disse tunnelene og flikkene. Jeg håper han signerer ny kontrakt. Tottenham har et lovende lag, så jeg håper han blir. De er den minste klubben blant topp seks-lagene, så han kan bli vanskelig å holde på. Når man ser på de andre spillerne, så er han ikke like sterk, men han har en rå teknikk og et spesielt konkurranseinstinkt. Han er fantastisk! Han har alt, sier TV 2s Premier League-ekspert, Trevor Morley.

– Han minner meg litt om «Gazza». Han har litt den samme arrogansen. Han spiller spillet litt annerledes, slik som på løkka. Det er den råskapen. Han har det lille ekstra, sier Morley, som selv har spilt for klubber som Manchester City og West Ham.

Tottenham ligger for øyeblikket på en svært imponerende andreplass i Premier League. Lørdag tar de i mot Joshua King og Bournemouth på White Hart Lane.

PS: Alli har bare scoret to ganger fra utsiden av 16-meteren i ligaen. Det første kom i 2016 mot Crystal Palace, et mål som for øvrig ble nominert til årets mål. Det andre kom i Spurs' 4-0-seier over Watford forrige lørdag. Det var også hans 16. ligamål for sesongen.

Kilder: Bleacher Report, The Telegraph, Liverpool Echo.