– Det blir et voldsomt trøkk

TØFFE TAK: Petter Kristiansen (t.v.) fra Frisk Asker og Dan Kissel fra Stavanger Oilers under kampen i Askerhallen i Asker fredag kveld.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TØFFE TAK: Petter Kristiansen (t.v.) fra Frisk Asker og Dan Kissel fra Stavanger Oilers under kampen i Askerhallen i Asker fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TV 2s hockeyeksperter spår nok et jevnt oppgjør i tirsdagens sjette finalekamp.

Se Frisk Asker - Stavanger Oilers kl. 19 på TV 2 Zebra eller TV 2 Sumo

Frisk må vinne kveldens hjemmeoppgjør mot Oilers for fortsatt å holde liv i drømmen om NM-gull.

– De har kniven på strupen. Jeg tror det vil bli jevnt, akkurat slik de forrige finalekampene har vært. Det kan fort bli spilleforlengelse i kveld også, sier TV 2s ekspertkommentator Bjørn Erevik.

Stavanger Oilers vil ta sin sjette strake sluttspilltittel dersom de vinner i Askerhallen.

Til nå er det hjemmelaget som har seiret i de fem første kampene. Det kan skje i kveld også, sier Erevik.

– Frisk har absolutt muligheter. Det blir små marginer som vil avgjøre i dag, sier ekspertkommentatoren.

– Utsatt påskeferie
Alt tilsier at det vil bli en strålende ramme rundt kveldens oppgjør. Det er ventet stinn brakke, i tillegg til 200 bortesupportere.

– Mange har utsatt påskeferien for å få med seg dette. Det blir smekkfullt og et voldsomt trøkk. Det er en veldig intim hall. Det er nesten så folk henger i taket, sier TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen.

Follestad tror at Frisk vil prøve å styre kampen fra starten av.

– Frisk vil nok gå ut i hundre og prøve å ta kommandoen. Jeg syns egentlig Oilers var det førende laget i forrige møte i Askerhallen, men Frisk vant likevel. Oilers kan tillate seg et tap i kveld, men det vil de absolutt prøve å unngå. En eventuell kamp nummer syv er alltid litt guffen, sier Follestad.

Frisk Asker har vunnet kongepokalen tre ganger tidligere. Forrige triumf kom i 2002. Nå er de to seirer unna en ny tittel.

– I utgangspunktet har de ikke hatt noe press på seg. Bare det å komme til finalen har vært en prestasjon. I tillegg har de gitt Oilers skikkelig kamp. Samtidig er spillerne er veldig lystne på seieren nå, sier Follestad.

– Erfaring kan bli avgjørende
Frisks unggutter har imponert til nå i finalespillet. Men i kveldens kamp er det de rutinerte som må sette standarden

– Det er ikke så mange som har vært i den situasjonen før. De har mange urutinerte unggutter. Frisk er avhengig av rutinerte Anders Bastiansen og utlendingene kan vise vei, sier Follestad.

– Oilers har svært mye erfaring med å spille disse store kampene. Spillerstallen har masse erfaring. Det var en enorm lettelse da de dro i land seieren på søndag. De følte seg litt presset. Nå er de nok mer komfortable. Jeg hører rykter om at sjefen har pakket med seg gulldressen nå, sier Follestad.

– Avgjørende å holde hodet kaldt
Finalekampene har vært mye preget av tøft spill og mye krangling. Follestad mener begge lag må holde hodet kaldt nå.

– Man tar jo med seg ting fra tidligere matcher, men man kan ikke være ute etter å hevne seg. Det har vært mye bråk og krangling i media. Jeg syns det har vært tilnærmet barnehagetilstander, men det er klart at det er litt psykologisk spill også, sier den tidligere Frisk- og Vålerenga-spilleren.

Follestad understreker viktigheten av å unngå unødvendige utvisninger.

– Det er så mye som står på spill. Man kan ikke la seg prege av det. Det blir viktigere enn noen gang å holde hodet kaldt. Det kan bli helt avgjørende ikke å bli med på noe tull.

Erevik mener at "bråket" rundt finalekampene ikke er noe uvanlig.

– Det er sånn det skal være i en finaleserie. Det hadde blitt veldig mye kjedeligere uten, sier Erevik.

Lik TV 2 Sporten på Facebook