«KARMA»: Sykkelsjef Karl Lima var ikke direkte lei seg da Edvald Boasson Hagen punkterte i Paris-Roubaix. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 «KARMA»: Sykkelsjef Karl Lima var ikke direkte lei seg da Edvald Boasson Hagen punkterte i Paris-Roubaix. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Norsk sykkelsjef: – Glad når Edvald Boasson Hagen taper

Sponsor er skremt over sykkelsjefen Karl Lima.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen hadde ingen god dag i Paris-Roubaix. Nordmannen punkterte med rundt 75 kilometer til mål. Dimension Data-rytteren tok igjen tetgruppen, men hadde ikke beina til å følge da de beste tråkket til igjen.

Ikke alle i norsk sykkelsport mislikte at Boasson Hagen punkterte.

Karl Lima, som er manager i kvinnelaget Team Hitec Products, skrev følgende på Twitter da nordmannen måtte bytte dekk:

«Karma».

Lima havnet så i en diskusjon med Jens Haugland, som er sykkel- og økonomisjef i Uno-X.

– Skremmer meg at du er leder i norsk sykkel med slike holdninger, skriver Haugland.

Uno-X sponser for øvrig Team Hitec Products, Limas lag. Manageren fortsetter så tiraden mot Boasson Hagen.

– Etter VM 2016 ser jeg Edvald Boasson Hagen som Chelsea/Arsenal/Liverpool. Glad når de taper. Gir ikke 5 øre for «sympatiske» falske ryttere, skriver han.

Haugland er rystet av oppførselen til Lima.

– Litt av noen holdninger fra sportsdirektøren som skal forvalte talentet til Gåskjenn, Andersen m.m, skriver han.

Lima utdyper kritikken av Boasson Hagen overfor TV 2.

– Jeg har ikke sansen for Boasson Hagen etter episoden i VM. Det han gjorde der var helt på trynet. Hadde han vært i Hitec, hadde han vært hevet ut av laget, sier Lima.

– Litt tåpelig reaksjon
Manageren innrømmer at ikke burde gått så kraftig ut mot Boasson Hagen.

– Det var kanskje en litt tåpelig reaksjon fra min side, sier han.

At Uno-X reagerer på det han skriver, bryr han seg mindre om.

– Han likte ikke det, men jeg er 50 år. Jeg kan ikke bry meg om hva han mener om det. Jeg synes det var vanvittig idiotisk det som skjedde i VM. Kontrasten til damene i VM var stor. Der handlet alt om å kjøre for hverandre. Hos herrene var det ikke lagånd, bare falskhet. Det hater jeg, sier Lima.

Haugland er smått sjokkert over Limas skadefryd.

– Vi ønsker å være delaktig i sykkelsporten for å bygge noe som er bærekraftig. Da er vi opptatte av at også ledere utstråler et verdifellesskap som vi kjenner oss igjen i. Da synes jeg det er spesielt at en teamdirektør, med ansvar for mange unge norske talenter, uttaler at han er glad for at ett av de største norske sykkelforbildene taper, sier han og legger til:

– Jeg har respekt for at folk har forskjellige meninger om det som skjedde i VM, men det fritar ikke sportslige ledere fra å være bevisste på sin kommunikasjon og hvilke holdninger man signaliserer ved at man uttaler seg på den måten, sier han.

Moberg-seier
Lima kunne glede seg over at Emilie Moberg gikk til topps på 5. og siste etappen av sykkelrittet Healthy Ageing Tour i Nederland søndag. Hitec-rytteren spurtslo nederlandske Lucinda Brand og den danske verdensmesteren Amalie Dideriksen.

– Det var veldig bra. I går leverte Susanne et fantastisk ritt som førsteårs junior. I dag kjørte vi 100 prosent for Emilie, og hun leverte så til de grader, sier han.

Også Haugland understreker at han er imponert og jubler over Mobergs seier.