Sarpsborg til topps etter sterk hjemmeseier

Sarpsborg slo Viking 3-0 på hjemmebane – det betyr tabelltopp for østfoldingene.

Sarpsborg 08 - Viking 3-0

Østfoldingenes strålende start på Eliteserien fortsatte søndag. 3-0-seieren hjemme mot Viking betyr tabelltopp for overraskelseslaget. Rosenborg står også med ni poeng, men sarpingene har scoret ett mål mer enn trønderne.

Anders Trondsen åpnet scoringsballet med en suser fra langt hold.

Sportsnyhetene: Se scoringen i videovinduet øverst i saken.

– Det er en fantastisk kanonkule fra Anders Trondsen! Fra 25 meter feier han ballen av gårde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om 1-0-målet.

Det presise venstrebeinet sørget for ny scoring i andreomgang da Trondsen fant hodet til Anders Østli på en corner. Keeper Iven Austbø var på ballen, men headingen var for hard og gikk i mål. Trondsen står nå med fire målgivende pasninger og én scoring på tre serierunder.

– Trondsen slår inn med sin meget presise venstrefot. Anders Østli setter ballen knallhardt inn i nærmeste hjørne, sa Mathisen.

– Det smaker godt med målgivende og mål. Jeg liker å få ballen og jeg vet at jeg er god med ballen, sa Trondsen til Eurosport.

Patrick Mortensen scoret sitt tredje mål på to kamper da han fastsatte resultatet til 3-0 etter å ha blitt servert av spisskollega Jonas Lindberg.

Sarpsborg topper - Viking på bunn
Tapet betyr at Viking fortsatt ligger på bunn med null poeng og 1-6 i målforskjell.

Sarpsborg har fått en drømmestart på sesongen og topper Eliteserien. Rosenborg har like mange poeng (9), men Sarpsborg har scoret ett mål mer enn trønderne.

– Vi må bare fortsette og stå på på trening og spille bra, så kan det bli morsomt utover sesongen, sa Trondsen.

Jesper Mathisen tror at sarpingene kan være med å kjempe om medaljer denne sesongen.

– Den jobben som har blitt gjort i Sarpsborg er fantastisk. De klarer nok ikke å pushe Rosenborg gjennom hele sesongen, men de kan absolutt kjempe om medaljer, sier Jesper Mathisen.

Fotballeksperten mener at bredden i Sarpsborg-stallen var avgjørende for søndagens seier.

– Sarpsborg har en god og bred stall. De byttet tre fra sist kamp. De hadde null problemer med å spille ut Viking i dag. Viking har en tynnere stall. Det så man veldig tydelig i dag. Viking manglet i tillegg sin beste spiller, sier Mathisen om kampen.

Egil «Drillo» Olsen skryter også av Sarpsborgs velkomponerte spillerstall.

– De har en bred og solid stall. De har også en spillestil som de kjenner veldig godt og har jobbet med lenge. "Sarp" kan bli en av de store positive overraskelsene, men at de skal kunne matche Rosenborg over en lang sesong har jeg ikke noe tro på, sier Drillo.

Viking-trener: – Det er en skandale
Viking, som måtte gi bort nøkkelspiller Abdi Ibrahim til Vålerenga rett før seriestart grunnet stram økonomi, har inntatt plassen som tabelljumbo. Viking-trener Ian Burchnall skylder på Norges Fotballforbund.

– Det har vært en tøff uke. Dette var ikke en bra kamp. Vi har blitt tatt av kampoppsettet, det er en skandale at vi har måttet spille tre kamper på sju dager. Jeg så at spillerne ikke hadde noen krefter igjen, sa Burchnall til Eurosport.

(©NTB/ TV 2)