Rosenborg vant tross Bendtners selvmål

Rosenborgs ti magiske åpningsminutter sikret trønderne seieren mot Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Molde 2-1

– Det er fett å være Nicklas Bendtner overalt, sa Nicklas Bendtner til TV 2 tidligere i uken.

Det spørs om han ikke har hatt fetere dager enn denne lørdagen.

Bendtner fikk nettkjenning i sin tredje Rosenborg-kamp på rad, men denne gangen var det mindre hyggelig enn de to foregående.

Bendtner var nemlig sist på ballen da Molde reduserte til 1-2. Det skjedde etter at Rosenborg hadde sjokkåpnet kampen med to scoringer i løpet av kampens første ti minutter.

– Vi kommer veldig godt i gang fra start. Vi kunne nesten ha avgjort kampen på et par sjanser etter 2-0, sier Bendtner til TV 2.

– Så scorer de litt heldig på et drittbra mål, et veldig bra mål, ler selvmålscoreren.

Da var Molde tilbake i kampen, og Rosenborg ble litt mer resvererte.

– Prestasjonen i kampen er bra. Starten er veldig, veldig bra. Så blir vi litt reservert etter at de får det målet litt ut av ingenting. Da skulle vi verne litt for mye om ledelsen, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

– Kan ikke forlange mer

Heldigvis for dansken og Rosenborg ble det ikke skjebnesvangert, ettersom det ble kampens siste scoring.

Defensive dødballer var en av hovedgrunnene til at dansken ikke ble byttet ut da Rosenborg kunne kontre mer.

– I åpent spill så skaper dem svært lite. De skaper på dødballer. Da var det viktig å ha ham på banen, sier Ingebrigtsen.

2-1-seieren var forrige sesongs seriemester tredje strake etter sesongstart, og ting går foreløpig helt etter planen for Kåre Ingebrigtsen og hans menn.

– Det var en fantastisk artig kamp å spille. Vi får med oss tre poeng og vi står med full pott etter tre kamper. Mer kan vi ikke forlange, sier Pål-André Helland til TV 2.

Heit Jevtovic

Mest sentral i den forrykende starten var RBKs nye ving Milan Jevtovic.

Etter sju minutter stormet Vegar Eggen Hedenstad i angrep. Pål André Helland spilte ham frem, og selv om nedtaket til backen ikke var den beste spratt ballen på tvers av feltet til Jevtovic.

Vingen satte inn sitt tredje mål for Rosenborg, inkludert Mesterfinalen, med en kontrollert avslutning ned i hjørnet.

– Iskaldt fra Jevtovic. Som å se Harald Martin Brattbakk, skriver TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Og bare to minutter senere var Jevtovic på ferde igjen. Serberen fikk en lekker pasning fra Bendtner og tok ballen ned på brystet. Molde-keeper Linde var på ballen, men den har bue mot mål – og uansett kom Fredrik Midtsjø som ofret alt for å sikre at ballen gikk i nettet.

– Det var en meget bra åpning. Vi bestemte at vi skulle gå ut og vinne duellene. Det var godt å få en god start, sier Fredrik Midtsjø til Eurosport Norge.

For Molde ble det en test av lagets karakter.

– Da de scoret sitt andre satte jeg meg ned til de andre trenerne og sa at nå får vi se hva spillerne er laget av. Enten gir de opp, eller så har vi et lag som står sammen og står på, sier Ole Gunnar Solskjær.

Han var fornøyd med spillernes svar på den brutale starten.

Selvmål etter kaos

Det så ut som om Rosenborg hadde kampen under full kontroll, men Moldes livline ble et frispark etter 20 minutter.

Frisparket ble slått mot bakerste stolpe der Ruben Gabrielsen sørget for å heade ballen tilbake på tvers av målet. Da ble det kaos i Rosenborg-forsvaret.

Nicklas Bendtner og André Hansen gikk litt i veien for hverandre, og ballen havnet hos Stian Rode Gregersen. Gregersen headet ballen i stolpen, før den gikk tilbake i Bendtner og i mål. Selvmål av dansken.

Det var det sjette selvmålet i årets eliteserie.

Her går det galt for Rosenborg.
Her går det galt for Rosenborg.

Rosenborg var det beste laget i den første omgangen, og blant andre Pål André Helland hadde muligheter til å øke trøndernes ledelse uten uttelling.

Molde nær utligning

Ole Gunnar Solskjær fikk imidlertid justert mannskapet stadig mer i den første omgangen, og i starten av den andre var gjestene best.

Etter flere halvfarligheter kom sjansen der utligningen kanskje burde ha kommet.

Et innlegg fra Eirik Hestad fant hodet til Fredrik Brustad i feltet, men headingen gikk i stolpen og Rosenborg fikk klarert.

Nærmere kom aldri Molde som måte reise slukkøret tilbake til Romsdal.

– Vi er ikke milevis unna. Vi er centimetere unna å få poeng borte på Lerkendal. Det var vi ikke i fjor. I fjor ble vi rundspilt i andreomgang. I år var vi nære på å få utligning i andreomgang. Vi har tatt noen gode steg, sier Ole Gunnar Solskjær som håper å utfordre Rosenborg til langt ut i sesongen.