Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se innslaget med Sebastian Johansen i videovinduet over.

Den 19 år gamle angriperen fra Lørenskog er årets talent i Get-ligaen.

Juryen bestod av landslagssjef Petter Thoresen, sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten, daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og direktør for samfunnskontakt i Get Øyvind Husby.

– Det betyr jo mye selvfølgelig å bli lagt merke til, så det er veldig gøy, sier Johansen.

I juryens begrunnelse trekkes Lørenskog-angriperen frem som et verdifullt talent både i nasjonal og internasjonal ishockey.

Sebastian har gått gradene fra junior- til A-laget i Lørenskog IK. Han har utviklet seg fra å være en liten tekniker til å bli en hardtarbeidende spiller, kvikk på skøyter og god i posisjonspillet, noe som skiller junior- og seniorhockey. Sebastian har i tillegg kommet på samme fysiske nivå som de eldre spillerne i Get-ligaen og har skaffet seg all taktisk kunnskap seniorhockey krever, uten å gi avkall på sin kreative og artistiske stil. Et meget verdifullt talent i nasjonal og internasjonal elitehockey!

Johansen får 10 000 kroner i et personlig stipend og får delta i VM-oppkjøringen med landslaget. I tillegg får talentet 50 000 kroner som skal øremerkes en breddeklubb. Johansen har valgt å gi disse pengene til Lørenskog Team Unified.

– Det er et prosjekt med utviklingshemmede som møtes og trener og har det veldig gøy. Vi har vært der flere ganger og det er gøy å se gleden når de ungene er på isen. Så det er et veldig bra prosjekt, avslutter Johansen.

Se 4. finale mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers på TV 2 Zebra og tv2sumo.no fra kl. 18.30.