Se fjerde finalekamp mellom Stavanger Oilers og Frisk Asker fredag fra kl. 18.30 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no.

Stavanger Oilers' Dennis Sveum er ilagt to kampers karantene av Norges Ishockeyforbund.

Det bekrefter general manager i Oilers Pål Haukali Higson til TV 2.

– Vi vil ta stilling til om vi skal anke i morgen, Utover det har jeg ikke så mye å si om dette, sier Higson kort tid etter at han hadde fått beskjeden fra Ishockeyforbundet.

Utestengelsen kommer etter en episode i onsdagens finalekamp mot Frisk Asker der Sveum kjørte køllen i skrittet til Frisks Magnus Tveit Geheb.

Se hendelsen øverst.

Tidligere torsdag meldte TV 2 at Frisk Asker hadde klaget inn episoden.

– Det er kjedelig hvis det skal bli sånn at vi skal melde inn hverandre hele veien i sluttspillet. Jeg sier ikke at det var en pen situasjon, men hvis du ser på video fra kampen ser du at han gjør det på meg ti sekunder tidligere. Vi kunne også meldt inn at han gullhjelmen deres (Ryan Hayes jou.anm) taklet Henrik Solberg i hodet første kampen, men det valgte vi å ikke gjøre. Så det får Asker stå for, sa Sveum til TV 2 da klagen ble kjent.

Han mener listen burde legges høyere i en NM-finale.

– Du må se alvorlighetsgraden i det, og den der hvor han ikke blir skadet en gang syns jeg er litt trist at skal bli sånn, mente Oilers-backen som fryktet å gå glipp av kamper.

– Man vet jo aldri. Det er opp til dommerutvalget, så det får ikke jeg gjort noe med. Jeg håper at jeg spiller i morgen, og hvis ikke så klarer gutta seg uten meg også.

Dersom Oilers ikke velger å anke kan Sveum måtte stå over både fredagens kamp og det potensielt avgjørende oppgjøret på søndag.

Det står 2-1 til siddisene i finaleserien som spilles best av sju kamper.