Hazard ble helten da Chelsea senket Manchester City

– Hazard var en hoggestabbe og personifiserte Chelseas fall. Nå er han tilbake på det ypperste nivået, sier Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Manchester City 2-1

Se høydepunktene øverst.

Eden Hazard var en uheldig keeperinvolvering fra å bli syndebukk.

Istedet for at straffebommen etter 35 minutter ble skjebnesvanger, gikk returen fra Willy Caballero rett i beina på belgieren.

Der var Hazard hurtig frempå og fikk dundret inn 2-1.

– Han står igjen som kampens store spiller, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Han er en deilig fotballspiller. Han klarer å blande det funksjonelle med det vakre. Man har mange spillere som kan drive med sirkus og som pauseunderholdning. Han fikser den mixen, det finnes ikke så mange av de i Premier League, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Viktig seier

Straffereturen var Hazards mål og matchvinnerscoring.

Belgierens 13. mål denne sesong.

– Det er en stor seier. Jeg vet ikke om vi kan si vi spilte vakkert, vi kan spille bedre, men seieren var det viktigste, sier Hazard etter kampen.

26-åringen er tilbake på kanskje sitt beste nivå, etter en svakere sesong i fjor. Han scorer i toppkampene, og er en av de viktigste faktorene til at Chelsea ligger der de ligger.

– For en spiller han er. Det er for de fleste, meg inkludert, å møte 1-mot-1. Man må ha hjelp av lagkameratene, sier Brede Hangeland.

– For en personlig revansje det er for Hazard. Han var en hoggestabbe i fjorårssesongen. Ingen var fornøyd med det han leverte. Han personifiserte Chelsea sitt fall. Nå er han tilbake på det ypperste nivået. De store, store spillerne trer frem i de store kampene, og det gjorde Hazard virkelig i dag.

Perfekt gameplan

Etter en heseblesende førsteomgang klarte Chelsea å kontrollere inn seieren i andreomgang. Selv om de slapp til City noen ganger, blant annet på overti

– En perfekt gameplan av Antonio Conte og Chelsea. De hadde litt trøbbel i førsteomgang, men i andre har de hatt bra kontroll, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Det har spredd seg en liten uro, men nå er selvtilliten og troen tilbake. Det blir tøft å hente denne gjengen.

Etter Chelseas sjokktap for Crystal Palace i helgen var det igjen begynt å bli snakk om at det var spenning i tittelracet.

Og etter at Tottenham et kvarter før Chelsea-kampen var ferdig hadde snudd kampen mot Swansea på spektakulært vis i sluttminuttene, var tre poeng nærmest et must for Chelsea.

– Det var et stort steg mot tittelen, mot et fantastisk lag, sier Chelsea-manager Antonio Conte etter kampen.

– Men vi visste at vi er et stort lag etter tapet mot Crystal Palace. Det var ikke enkelt å reise seg etter tapet.

Etter seieren er avstanden fremdeles sju poeng, med åtte kamper igjen.

– Vi er nesten der, men vi har en del vanskelige kamper igjen, sier Hazard som hadde fått med seg Spurs' snuoperasjon.

– Vi må konsentrere oss om oss selv, og ikke hva Tottenham gjør.

Selv om det ble tap var Manchester City-manager Josep Guardiola svært fornøyd med seieren.

– Jeg er heldig som trener så fantastiske fotballspillere. Jeg er mye mer fornøyd med denne kampen enn uavgjort mot Arsenal, sier Guardiola.

– Vi gjorde alt. Vi hadde en fantastisk lagånd. Vi skapte nok til å vinne denne kampen, mot Premier Leagues beste lag på bortebane. Det er oppløftende for fremtiden.

Tidlig i ledelsen

Chelsea tok ledelsen etter ti minutter da Eden Hazards skudd gikk via Vincent Kompany og utmanøvrerte Willy Caballero.

Det var et Chelsea-angrep av beste merke, og etter 20 minutter var CescFabregas svært nær å doble ledelsen.

Men istedet slo City tilbake, takket være en gavepakke fra Thibaut Courtois.

Et dårlig utspill gikk rett i beina på David Silva. Silva svarte med et skudd som Courtois reddet, men returen gikk rett til Sergio Aguëro som på blank goal kunne utligne.

Dobbelstraffe

City fikk sjansen til å ta ledelsen gjennom Leroy Sané, men da var Courtois på rett sted til rett tid og gjør opp for seg.

– Det er en strålende redning, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Men istedet skulle City-forsvaret ikke henge med i svingene igjen etter 35 minutter. Fernandinho hektet Pedro, og Chelsea fikk et klokkeklart straffespark.

Hazard stilte seg opp, men det første forsøket ble reddet av Caballero. Citys sisteskanse ga imidlertid en retur rett til belgieren som ikke gjorde noen feil der.

– Han er heldig at Caballero ikke klarer å slå ballen ut til siden, sier Myhre.

– En vanvittig sjanse

En disiplinert innsats i andreomgang holdt på å være bortkastet for Chelsea da de slapp til Manchester City på en corner rett før slutt.

En umarkert John Stones klarte imidlertid ikke å få kontroll på ballen, og sendte ballen over.

– Det kunne ha endret denne historien fullstendig, sier Øyvind Alsaker.

– Det er en utrolig situasjon. Det er en vanvittig sjanse. Han treffer ballen helt feil. Tiden stod omtrent stille da ballen gikk over tverrliggeren, sier Brede Hangeland.