Bjørn Dæhlie vant to gull og to sølv under OL på Lillehammer i 1994. Onsdag kom nyheten om lekene kan komme tilbake til stedet Dæhlie herjet i februar for litt over 23 år siden. Lillehammer kommune har fått utredet mulighetene av et eksternt konsulentfirma for en søknad om å arrangere OL i enten 2026 eller 2030.

– Initiativet fra Lillehammer hilser jeg velkommen. Personlig støtter jeg forslaget, sier Bjørn Dæhlie til TV 2.

Men den legendariske langrennsløperen mener vi bør tenke oss om to ganger.

– Min refleksjon er at før vi nå gjør et tredje forsøk, må vi være enige om at Norge virkelig ønsker et nytt OL og ha en forutsigbar politisk forankring og støtte. I dag oppfatter jeg at svaret på dette er et forholdsvis klart nei. Dessverre, sier Dæhlie, som tok gull på ti kilometer klassisk og 15 kilometer fristil under Lillehammer-OL, samt sølv på både 30 kilometer fristil og på stafetten. Han ble også nummer fire på den klassiske femmilen.

I rapporten vurderes muligheten til å samarbeide med flere kommuner om OL. Det er et initiativ som leder av det mislykkede prosjektet med å få OL til Tromsø i 2018, Roger Ingebrigtsen, støtter.

– Jeg tror det er en klok strategi. Tromsøs raseri handlet ikke primært om at det ikke ble OL. Det var synd og det hadde vært fint å ha det, men raseriet kom på grunn av måten deler av norsk idrett opptrådte på. Jeg tror de som leder arbeidet på Lillehammer har lært ganske mye av Oslo og Tromsø og måten de gjorde det på. Hvis Lillehammer er flinke til å kommunisere at hele Norge er med, er sjansen ganske god, sier han.

Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) forklarte det slik til TV 2:

– Det er en av mulighetene vi kikker på. Det vil sannsynligvis være bra, eller det er en forutsetning, at hele Norge stiller seg bak. Det vil også være bra for Lillehammer, for et fremtidig arrangement, la oss si i 2030, vil ha en annen dimensjon enn i 1994. Det er nyttig med gode samarbeidspartner.