Domskomiteen i Norges Håndballforbund har avsagt dom i saken mot klubbens trener Micahel Apelgren, samt spillerne Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar, etter at de tre pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm.

Alle de tre spillerne får to kampers karantene, mens treneren ilegges en karantene fra kamper i én måned, men ikke utover tre kamper, melder Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Ifølge Østlendingen har Apelgren valgt å godta dommen, uten at han ønsker å kommentere dommen overfor lokalavisen. Han var ikke med lagbussen som dro til Drammen onsdag ettermiddag.

– Vi er ikke overrasket over dommen med tanke på innstillingen som kom i påtalenemnden, sier daglig leder i Elverum, Erik Henriksen, til TV 2.

– Hvordan vurderer dere dommen?

– Vi synes den er streng, men vi skal nå vurdere hva vi velger å gjøre. Vi har en ankefrist på to uker, men vi har ikke bestemt oss hva vi skal gjøre. Vi befinner oss midt i et sluttspill, og vi må vurdere hva som er best, sier han.

– Mener dere dommen er for streng?

– Vi synes den er streng nok, svarer han.

Elverum, som har frist frem til 19. april med å anke dommen, spiller andre kvartfinalekamp mot Drammen i kveld.

Erik Toft, som også ble utvist i kampen mot Lillestrøm, er ikke dømt, da hans røde kort ble vurdert å være uten vilje.

Dommen for spillerne er i all hovedsak i tråd med påtalnemndens innstilling, mens den for treneren er noe redusert.

– Norges Håndballforbund er tilfreds med domskomiteens beslutning. Denne underbygger alvorligheten i saken og ivaretar forholdet til NHFs verdier. Dommen sender et tydelig signal om at trenerens og spillernes handling ikke er akseptabel, heter det i pressemeldingen fra forbundet.

Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund, bekrefter overfor TV 2 at de foreløpig ikke har mottatt noen tilbakemelding fra Elverum, annet enn at dommen er mottatt. Han kan samtidig bekrefte at Norges Håndballforbund ikke kommer til å anke dommen.

TV 2s håndball- og jussekspert, Randi Gustad, vurderte innstillingen slik:

– Her synes jeg Håndballforbundet har vært utrolig tydelige og sagt klart ifra om at sånn atferd og spill er noe vi ikke vil ha i vår øverste liga. Jeg synes det er riktig, selv om jeg er overrasket over at innstillingen er såpass streng.

Hun var alt annet enn imponert over Elverums utvisninger.

– Vi har demokratiske virkemidler for å endre regelverk, og å vise det på denne måten er ikke mest effektivt. Det er i grenseland mot kampfiksing. Jeg skjønner at de kommer til å gjøre alt for å vinne neste kamp, men å være med bevisst å manipulere et resultat eller i hvert fall hvem som er i en kamptropp, kan man jo sette spørsmålstegn ved om er kampfiksing, sa hun.