John Arne Riise på finalebordet under JP Poker Masters natt til mandag
John Arne Riise på finalebordet under JP Poker Masters natt til mandag Foto: Foto: Marius Svendsen

John Arne Riise vant 170 000 – nå vil han bli norgesmester!

Sunnmøringen har nettopp lagt fotballskoene på hylla, i natt fikk han gjennombrudd i sin nye karriere.

Se poker-NM på TV 2 Sportskanalen og Sumo

John Arne Riise har lagt en begivenhetsrik fotballkarriere på hyllen. Nå skal han derimot satse på å gjøre suksess på et nytt felt. Nemlig poker.

Denne uken foregår NM i Poker i Dublin, og nærmere 2000 nordmenn har tatt turen til Irland for å kjempe om prestisjetunge titler og pengepremier.

Andreplass av 256 spillere

I JP Poker Masters, som ikke er en NM-øvelse, men en gjev sideturnering, storspilte Riise hele dagen og endte til slutt på andreplass av over 250 spillere.

Som nest bestemann i turneringen kunne 36-åringen ta med seg 17 470 euro, eller nærmere 170 000 kroner i premiepenger.

– Da vi var fire stykker igjen, ble jeg tilbudt en deal for å gi meg. Da sier det litt om hvor viktig tittelen i denne turneringen er. Jeg takket nei, min drivkraft har alltid vært konkurransen og å vinne. Det holdt nesten, sier en meget fornøyd Riise til TV 2.

Satser for fullt på poker
I sin første store live-turnering som heltids pokerspiller, går Riise altså nesten helt til topps i en stor turnering. Nå blir det et travelt pokerår for sunnmøringen.

– Jeg har alltid elsket miljøet og konkurransen rundt poker. Nå har jeg bevist både for meg selv og andre at jeg har noe her å gjøre. Nå er målet å komme i pengene på Main Eventet i NM, og den store drømmen er selvfølgelig å norgesmester.

Etter NM i Dublin fortsetter Riise på sin ferd med å etablere seg som pokerspiller.

– Det blir et travelt år. Jeg skal få med meg turneringer bl.a. på Malta, i Barcelona og Las Vegas, så håper vi at det kortene går min vei, og at jeg kan holde hodet like kaldt i avgjørende situasjoner som jeg gjorde i natt, selv om jeg var nervøs.

Følg Riise i Poker-NM på TV 2

Hver dag frem til lørdag viser vi Norgesmesterskapet i poker på TV 2 Sportskanalen og Sumo. Følger du med i vårt livesenter live.tv2.no får du oppdateringer på alle som deltar i alle øvelser underveis.