Mandag måtte Frisk-keeper Nicklas Dahlberg inn til en røntgenundersøkelse av kneet etter at han måtte gå av isen med en skade lørdag.

Klubben vil ikke røpe utfallet av undersøkelsen, men bekrefter likevel at svensken ikke spiller mandagens finalekamp mot Stavanger Oilers.

Se Frisk-Oilers på TV 2 Zebra kl. 19

– Det er bare noen timer til kamp, så han står ikke i dag. Det kan jeg si. Men vi håper at han er tilbake til onsdag, sier leder av sportskomiteen i Frisk Asker, Nicolay Sørensen til TV 2.

Det var på tampen av midtperioden i den første finalen lørdag, at Spencer Humphries kom i stor fart inn mot Niklas Dahlberg, og svensken ble liggende på isen og vri seg i smerter.

Han måtte forlate isen og spilte ikke mer i kampen som endte med en 4-3-seier i overtid for Oilers.

– Påfallende skade

Dahlberg er kåret til årets keeper i GET-ligaen, og utvilsomt en veldig viktig spiller for Frisk.

Nå mener de at det er veldig påfallende at både deres førstekeeper, og Spartas førstekeeper har blitt skadet i sluttspillkamper mot Oilers.

– Man ser på bildene at det blir kaos foran mål, men Oilers-spilleren gjør ingenting for å unngå å falle oppå vår keeper med stor kraft. Jeg mener at den situasjonen kunne vært unngått, og det er påfallende at Sparta endte i samme situasjon. Deres keeper ble også skadet i første semifinale mot Stavanger og kunne ikke spille resten av kampene. Nå kan det samme skje med oss, sier Sørensen.

Spencer Humphries mener på sin side at han er uskyldig.

– Det er ganske enkelt å se på TV-bildene at deres spiller gir meg en dytt i ryggen. Det er lett for dem å spekulere i at det var med vilje, men ut ifra bildene er det som sagt tydelig at det ikke er det. Det er ikke så mye jeg får gjort i den situasjonen. Jeg føler med han hvis han er skadet, og håper naturligvis at det ikke er alvorlig, sier Humphries til TV 2.

– Må stå for egen regning

Håpløs forklaring mener Sørensen.

– Det er jeg helt uenig i. Han kan fint styre en annen vei enn å falle med full kraft oppå keeperen vår. Dahlberg er allerede kåret til årets keeper i GET-ligaen, så det vil naturligvis være et stort tap for oss dersom vi mister han, Men jeg tror det blir et herlig finalespill, og sluttresultatet er ikke gitt, påpeker han.

Oilers Tommy Kristiansen er lite fornøyd med at Frisk insinuerer at de bevisst går inn i harde dueller mot motstandernes keepere.

– Humphries blir kjørt over bakfra av Bastiansen, så det er bare tull. Vi er ikke ute etter å skade noen spillere. Jeg syns de bør holde seg for god til å komme med sånne anklager. Hvis de er så dumme å kjøre oss inn i sin egen keeper så han blir skadet, får det nesten stå for egen regning, mener Tommy Kristiansen.