Byttet ut og buet på - slo i stykker glasset

Hett da Allsvenskan ble sparket i gang.

Mikkel Diskerud, Thomas Rogne og Henrik Bjørdal fikk alle tillit fra start da IFK Göteborg spilte 1–1 i Allsvenskan-åpningen mot Magnus Wolff Eikrems Malmö.

Etter kampen var det imidlertid Malmös Tobias Sana som fikk oppmerksomheten.

Da Malmö-spilleren ble byttet ut var han så frustrert at han slo i stykker pleksiglasset i innbytterbåsen.

– Jeg var skuffet over meg selv, sier Sana til Expressen.

Forrige sesong ble det skandale da lagene møttes. IFK-fansen kastet et knallskudd på banen, og det landet like ved der Sana varmet opp.

Sana, som tidligere har spilt for IFK, ble redd og rasende. Han mistet fatningen fullstendig etter nesten å ha blitt truffet.

I vilt raseri rev han opp cornerflagget, og kastet det inn blant publikum.

– Har lagt på meg noen ekstra kilo
Denne gangen var det frustrasjonen av å bli byttet ut som gjorde ham sint.

– Jeg var spillesugen og ville spille 90 minutter. Den dagen jeg er fornøyd med å spille 60 minutter, da legger jeg opp. Men jeg må respektere trenerens beslutning, sier Sana.

Han understreker at det langt fra var meningen å knuse pleksiglasset.

– Det var en liten smell, jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg har lagt på meg noen ekstra kilo, og det betyr at jeg er blitt sterkere. Om det må betales så er jeg klar for det, seier Sana, som ikke bryr seg om pipingen fra IFK-fansen.

– Jeg bryr meg ikke og tenkte ikke på det. Jeg bare fokuserte på det jeg skulle gjøre på banen.

«Norsk» oppgjør
Norsk-amerikanske Mikkel Diskerud signerte for IFK Göteborg før denne sesongen etter å ha blitt fristilt av New York City i MLS. 26-åringen fikk sine første Allsvenskan-minutter på midtbanen til hjemmelaget på Gamle Ullevi.

Foran seg hadde han den norske unggutten Henrik Bjørdal. 20-åringen er på lån fra Brighton, og fikk også sin hjemmedebut i seriesammenheng.

Landslagsspiller Thomas Rogne har vært i IFK siden 2015 og var som vanlig foretrukket på midtstopperplass mot regjerende seriemester Malmö.

Bortelaget stilte med assistkongen Magnus Wolff Eikrem, men uten Jo Inge Berget i serieåpningen, og måtte se Mikael Boman sende IFK Göteborg i ledelsen etter bare åtte minutter.

Pawel Cibicki ga imidlertid Malmö mer pusterom til pause med sin 1-1-scoring i det 34. minutt.

Ettersom ingen av lagene klarte å score ytterligere, mens supporterne tente bengalske lys på tribunen, endte det med poengdeling i serieåpningen.

Diskerud og Rogne spilte hele kampen for IFK, mens Bjørdal ble byttet ut i det 82. minutt. Den tidligere Aalesund-spilleren pådro seg også gult kort. Eikrem ble tatt av til pause for Malmö. Andreas Vindheim var ubenyttet reserve for bortelaget.