Palace sjokkerte serielederen med Zaha og Benteke i hovedrollene

Chelsea sløste med sjansene etter forrykende åpning på London-derbyet.

Chelsea - Crystal Palace 1-2

De første elleve minuttene av lørdagens London-derny mellom Chelsea og Crystal Palace ble mildt sagt innholdsrike. Kampen var bare noen få minutter gammel da Cesc Fàbregas sendte serielederne i ledelsen da han møtte Eden Hazards innlegg på første stolpe.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Men bunnlaget fra sør i hovedstaden slo umiddelbart tilbake. Wilfried Zaha holdt en kvartett av Chelsea-forsvarere unna og satte inn 1-1 med en markkryper. Like etter inntok Zaha servitørrollen da han fant Christian Benteke foran mål. Belgieren fintet Thibaut Courtois på baken og chippet inn det som ble matchvinnermålet.

Chelsea hadde imidlertid en haug av målsjanser til å få både ett og tre poeng, og de burde muligens hatt et straffespark etter et kvarters spill i første omgang, men svake avslutninger og et oppfordrende Crystal Palace-forsvar sørget for at alle poengene ble med hjem til Selhurst Park.

– Vi visste at vi måtte ta vare på sjansene, for Chelsea er kliniske. Da vi tok ledelsen, visste vi at vi kunne forsvare oss. De hadde nok sjanser til å snu det, men av og til må man vinne på denne måten, sier Wilfried Zaha.

Ivorianerens manager, Sam Allardyce, var fornøyd med sin beste spiller.

– Han har vært enestående for oss. Han er vår farligste spiller, og motstanderne klarer ikke å håndtere ham, sier Allardyce.

Dermed tar Crystal Palace livsviktige poeng i kampen mot nedrykk. De har nå fire poeng ned til nedrykksstreken, mens den suverene serielederen Chelsea to poeng i forspranget. Tottenham, som vant 2-0 over Burnley lørdag ettermiddag, er nå sju poeng bak Chelsea.

– Jeg synes vår forestilling viser hvilken karakter det bort i laget, det at vi klarer å slå tilbake med to raske mål etter å ha havnet under. Fra vi tok ledelsen, er forsvaret og keeper enestående. Vi kunne også scoret flere mål, og det viser at kampplanen fungerte helt perfekt, sier Allardyce.

Iskald Benteke og rop på straffespark
Chelsea fikk en drømmestart på kampen før det var spilt fem minutter. Eden Hazard kom ned til dødlinja og slo inn på første stolpe til Cesc Fàbregas, som kom på løp bakfra og sette inn 1-0 via stangen.

Bare fire minutter senere var lagene like langt. Christian Benteke fant angrepspartner Wilfried Zaha på 16-meteren. Den ivorianske landslagsspilleren hadde fire Chelsea-forsvarere i ryggen, men ingen turte å takle Zaha. I stedet fikk han rom til å sende av gårde en avslutning som gikk forbi Thibaut Courtois og inn til 1-1.

Men lagene var ikke ferdige med den forrykende åpningen der. Bare et par minutter senere fikk Benteke ballen på egen banehalvdel og satte stort fart mot Chelsea-målet. Han overlot ballen til Zaha og tok plass foran mål. Crystal Palaces første målscorer fant lagkameraten alene foran mål, og alene med Courtois var belgieren iskald og chippet ballen over landsmannen.

Etter 16 minutter ropte hjemmefansen på Stamford Bridge på straffespark. Pedro Rodríguez' avslutning hadde retning mot mål, men ble stoppet av Andros Townsend. Reprisen viste kantspilleren brukte armen for å stanse ballen, og trolig burde dommeren Craig Pawson pekt på ellevemeteren.

Chelsea hadde imidlertid initiativet, og midtveis i første omgang så det ut til å betale seg i en utligning. Etter gode kombinasjoner mellom Fàbregas og Hazard fikk Diego Costa ballen på seks mester. Chelseas toppscorer skled i avslutningsøyeblikket, men tvang en god redning ut av Wayne Hennessey.

Vertene hadde flere gode muligheter til å utligne, men innleggene traff ikke en blå spiller eller avslutningene var ikke gode nok. Dermed tok Crystal Palace med seg en svært overraskende 2-1-ledelse til pause.

Stor målsjanse for Zaha
Crystal Palace ble satt under press fra start etter pause, og andre omgang var bare noen få minutter gammel da Diego Costa fikk en stor målsjanse. Fra kloss hold måtte Costa strekke frem en lang tå for å nå ballen, men nok en gang var Crystal Palaces walisiske sisteskanse i veien. Scott Dann landet forskjært i duellen med Costa og måtte bli båret av banen.

Selv om Chelsea hadde overtaket, var gjestene fra Sør-London farlige på overgangen. Etter en times spill ble Zaha spilt gjennom av Jason Puncheon, og driblefantens skudd ble stoppet av en fin beinparade av Courtois.

I det 72. spilleminutt fant Delaney Benteke foran mål etter en dødball, men belgierens avslutning gikk over mål. I andre enden av banen slet Chelsea med å komme til de største mulighetene, selv om de nærmest eide ballen.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen gjorde Antonio Conte grep da han tok ut vingback Marcos Alonso og satte inn spiss Michy Batshuayi. Like headet Diego Costa like utenfor etter innlegg fra Eden Hazard. Samme mann fikk en eventyrlig mulighet med ti minutter igjen, men han fikk ikke vendt opp på to (!) meters hold. I stedet fikk midtstopper Mamadou Sakho klarert.

Det ble lagt til sju minutter, men Crystal Palace holdt unna og tok en sensasjonell seier mot laget som sto med tolv strake kamper uten tap. Overtidens største mulighet fikk Zaha, men fra tolv meter skjøt han over.