Rooney vraket fra start i United-fiasko: – Det betyr at han er ferdig i klubben

En skadefri Wayne Rooney fikk kun spille de siste 15 minuttene da Manchester United ikke klarte bedre enn 0-0 mot West Brom i Premier League.

Manchester United – West Brom 0-0:

Manchester United slet med å skape sjanser mot West Brom. Først 20 minutter før slutt rødtrøyene sin første avslutning på mål, da langskuddet fra Marcus Rashford gikk rett på West Broms keeper.

Et tafatt Manchester United-mannskap måtte nøye seg med 0-0 mot West Brom, og tapte dermed viktige poeng i kampen om å sikre seg en fjerdeplass denne sesongen.

– David de Gea sovnet nesten mot slutten, jeg måtte nesten le. Ett lag hadde ballen, ett lag forsøkte å vinne og ett lag forsøkte å ikke vinne. En keeper gjorde en morsom ting, en keeper gjorde tre fantastiske redninger, sa José Mourinho etter kampslutt.

– Vi har spilt mange uavgjorte kamper denne sesongen. Lagene kommer hit bare for å forsvare seg. Keeperne kommer hit for å bli banens beste, sukket han videre.

Ekspertene var ikke imponert over det Manchester United viste i det sjansefattige oppgjøret.

– Manchester United hadde mye ball, og skapte litt mer i andreomgang enn i første, men dette ble ikke et fyrverkeri, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter det målløse oppgjøret på Old Trafford.

– Det er to poeng rett i dass med tanke på å klare topp fire for Manchester United. Det blir svært tøft for dem å klare det. Liverpool vant som kjent tidligere idag, poengterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Tror Rooney er ferdig
Selv om Manchester United hadde et hav av spillere ute med skade, og Zlatan Ibrahimovic og Ander Herrera ute med suspensjon, valgte José Mourinho å starte med en skadefri Wayne Rooney på benken.

Det gir et tydelig signal om at klubbens mestscorende spiller gjennom tidene er ferdig i klubben ved sesongslutt, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Det betyr at karrieren til Wayne Rooney er slutt i United til sommeren. Han kan ikke finne seg i å sitte på benken i en kamp der Manchester United har så mange skader og karantener, slo TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fast før kampen.

Wayne Rooney kom inn på banen kvarteret før slutt. Heller ikke han klarte å sikre tre poeng for Manchester United, og måtte i likhet med sine lagkamerater gå slukøret i garderoben etter det skuffende, målløse resultatet.

– Dette er for tynt
Manchester United skapte et par gode muligheter i første omgang mot West Brom.

Men gjestene fra The Hawthorns forsvarte seg godt, og Mourinhos menn slet med å trenge gjennom West Broms kompakte forsvarsmur.

Den første omgangen endte uten en eneste avslutning på mål fra noen av lagene.

– Manchester United har kastet bort alt for mange poeng på hjemmebane denne sesongen. Hittil har de har ikke hatt en eneste avslutning på mål. United har dominert kampen fullstendig, men dette føyer seg inn i et mønster vi har sett før. Dette er for tynt, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

– Det ble for mye på tvers og tafatt av United, og de gjorde det for behagelig for West Brom i den første omgangen, mente ekspertkollega Petter Myhre.

Traff mål først 20 minutter før slutt
Etter pause måtte Manchester United fremover på banen og skapte flere farligheter.

Rødtrøyene måtte imidlertid vente på å få sin første avslutning på mål.

Blant annet klarte Fellaini utrolig nok å sette ballen utenfor foran omtrent åpent mål i det 53. minutt.

13 minutter senere ble Henrikh Mkhitaryan spilt alene med keeper. Men heller ikke han traff mål.

20 minutter før slutt fikk United sin første avslutning på mål da Marcus Rashford smalt av et skudd rett på West Broms keeper.

Tre minutter senere entret Wayne Rooney banen – til stående applaus fra publikum på Old Trafford.

Fem minutter før slutt var De Gea nære en kjempebrøler da han nesten slapp inn skuddet fra langt hold fra Darren Fletcher.

Skadefri Rooney benket
Manchester United har som kjent flere spillere ute med skade.

Rett før kampen kom også den nedslående meldingen om at Juan Mata har pådratt seg en skade og kan være ute i lang tid. I verste fall kan Mata miste hele sesongen.

Samtidig var Zlatan Ibrahimovic og Ander Herrera ute med skade.

En skadefri Wayne Rooney ble imidlertid plassert på benken fra start.

– Det betyr at karrieren til Wayne Rooney er slutt i United til sommeren. Han kan ikke finne seg i å sitte på benken i en kamp der Manchester United har så mange skader og karantener, slo TV 2-ekspert Erik Thorstvedt fast før kampen.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Rojo, Young; Carrick, Fellaini; Mkhitaryan, Lingard, Martial; Rashford.

Benken: Romero, Blind, Darmian, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Willock, Rooney.

West Bromwich: Foster; Dawson, McAuley, Evans, Nyom; Livermore, Fletcher (c); Brunt, Chadli, McClean; Robson-Kanu.

Benken: Myhill; Yacob, Morrison, Rondon, M Wilson, Field, Harper.