Fotballryktene: – Wenger har en tiårsplan for hvordan han skal gjenreise Arsenal

Mens Manchester United står klare med penger for en spiller de allerede har avskiltet.

Se Arsène Wenger svare på spørsmål om rykter i videovinduet øverst!

Det er lørdag. Yes!

Det er Premier League igjen. Yes!

Og, det er 1. april... Hmm...

Fotballryktene er i seg selv ganske så spøkefulle og lite troverdige, men på en dag som denne er det nok ekstra god grunn til å være påpasselig.

Premier League-fotballen ruller igjen i helgen. Sendestart 12.45, med Liverpool-Everton først ut, på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

For hva er egentlig rykter? Finnes det «ekte rykter» og «falske rykter»? I dagens utgave av 1.april-fotballryktene lar vi det være opp til deg som leser å bedømme sannhetsgehalten i ryktene. Vi har prøvd å finne de troverdige, med ett hederlig unntak. For enkelte er garantert kun oppspinn, ett er garantert en blank aprilsspøk, mens noen kanskje har en rot i sannhet. Kanskje.

Vi begynner med Arsène Wenger, som ifølge The Mirror har en tiårsplan på Emirates. 67-åringen skal i første omgang skriver under på en ny toårskontrakt, verdt 90 millioner kroner i året, men har planene klare for hvordan han kan revitalisere klubben. Avisen omtaler dette som den største revolusjonen i Wengers 21-årige Arsenal-karriere, og på toppen av ønskelisten på spillersiden står Lyons storscorer Alexandre Lacazette.

FÅR IKKE VILJEN SIN: Disse supporterne kan nok bli nødt til å holde opp samme skilt i minst to sesonger til.
FÅR IKKE VILJEN SIN: Disse supporterne kan nok bli nødt til å holde opp samme skilt i minst to sesonger til. Foto: Andrew Boyers

Samtidig melder Daily Star at Paris Saint-Germain står klare med åpne armer for å ta imot Wenger dersom franskmannen velger å forlate det synkende skipet i den røde delen av Nord-London. «Jobben er din om du vil ha den», skal de ha sagt. Bare på fransk.

Skal en tro The Telegraph, og flere andre britiske medier, må Wenger uansett planlegge et eventuelt videre Emirates-liv uten Alexis Sanchez. Han står øverst på Antonio Contes ønskeliste i Chelsea, sammen med en annen Premier League-storscorer. Ifølge avisen skal det nemlig være mye som tyder på at både Sanchez og Evertons tidligere Chelsea-spiss Romelu Lukaku kan bli London-blå neste sesong. Forsøkene på å hente Alvaro Morata fra Real Madrid legges dermed på is.

En annen prestisjesignering Wenger kan komme til å miste er Lucas Perez. 28-åringen ble hentet fra Deportivo La Coruna for nærmere 200 millioner kroner i august, og selv om han viste glimt av storhet i Mesterligaen så har ikke Premier League-debutsesongen i Arsenal-drakten vært som ønsket. Nå skal West Ham, ifølge The Mirror, stå klare med en fluktrute for spanjolen dersom han ønsker seg til en annen del av den engelske hovedstaden.

Manchester United ser ut til å ha skapt seg en ny overgangsstrategi, nemlig å hente tilbake tidligere spillere som forsvant ut av klubben før de fikk reelle muligheter på førstelaget. Forrige sommer var det Paul Pogba som ble hentet for nærmere milliarden, mens det denne sommeren kan være Michael Keane sin tur til å flytte tilbake til regnbyen. Ifølge Daily Mail skal i hvert fall Burnley-stopperen lyse meget sterkt på José Mourinhos radar, og det snakkes om en sum på rundt 270 millioner kroner for mannen Burnley fikk hente fra de røde djevlene for en tidel av samme sum i 2015.

En annen som kan være på vei tilbake til en av sine tidligere klubber er Jermain Defoe. 34-åringen har i Sunderland funnet tilbake godføttene fra ungdommen, og nå vil Eddie Howe ha England-spissen tilbake dit han faktisk spilte i ungdommen. I 2000/2001-sesongen scoret en da 18 år gammel Defoe i ti strake ligakamper for Bournemouth da den rutinerte ringreven Harry Redknapp sendte ham sørover på lån fra West Ham. Sesongen endte med 18 ligamål på nivå tre, og nå vil altså Howe ifølge The Daily Express hente ham tilbake til kirsebærklubben.

En tredje som kan komme til å returnere til kjente garderober er Ryan Bertrand. Ifølge The Sun skal i hvert fall Chelsea-sjef Antonio Conte ha sett seg ut Southampton-backen som perfekt for sin 3-4-3-variant, og være villig til å sende 270 millioner kroner sørover for en mann som kostet rundt 110 millioner da han gikk motsatt vei i 2015. Bertrand spilte for Chelsea fra han var 16 til 25 år.

The Sun skriver også at Wilfried Zahas lenge omtalte sommerovergang til Tottenham endelig kan komme til å bli materialisert. 24-åringen har vært på Mauricio Pochettinos rader over et år, og et bud i Bertrand-klassen kan komme til å lokke ham fra Crystal Palace og gjennom London til den hvite delen av byens nordlige strøk. Samtidig skal det være duket for exit allerede etter en sesong for Moussa Sissoko, mens skadeplagede Erik Lamela også kan komme til å måtte forlate klubben.

Dagens siste rykte kommer fra Daily Mail, som kan melde om at Premier League skal teste ut kampstart 09.30 engelsk tid (10.30 norsk tid), for å ekspandere sine ambisiøse planer mot markedene i østen. Kampen vil ikke bli vist på engelsk TV, og det radikale eksperimentet skal være ønskelig å teste ut i forbindelse med den første kampen mellom Chelsea og Arsenal neste sesong.

Kilder: The Mirror, Daily Star, The Telegraph, Daily Express, The Sun, Daily Mail