Visste ikke hvem Eggen var: – Han dro en sammenlikning med Sir Alex, så han har vel skjønt det

Nicklas Bendter (29) måtte fint ta av seg luen da Nils Arne Eggen (75) kom på besøk.

Til helgen sparkes Eliteserien i gang, og det stilles store forventninger til Rosenborgs nyinnkjøpte spiss.

Nicklas Bendtner er kanskje tidenes største overgang i norsk fotball.

Dansken forteller til TV 2 Sporten at han gleder seg stort til å komme i gang med den norske fotballsesongen.

– Jeg er glad for å ha kommet hit i god tid, slik at man er klar for sesongstart. Alt har egentlig vært godt og positivt. Forberedelsene har vært bra, så vi skal starte godt på søndag, sier 29-åringen.

Nyervervelsen er sikker på at det ikke skal stå på motivasjonen:

– I livet går man gjennom forskjellige perioder. Om jeg spiller på det ene eller andre stedet, så er jeg profesjonell. Det kommer ikke til å bli noen endring der, sier spissen med en fortid i Arsenal, Juventus og Wolfsburg.

– Hvis noen sa til deg for fem år siden at du, nå på søndag, skulle sesongdebutere for Rosenborg mot Odd. Hva hadde du sagt?

– Det er et godt spørsmål. Du skulle stilt meg spørsmålet for fem år siden, sa en lattermild danske.

En Bendtner i toppform
De to siste sesongene har trønderne hatt toppdivisjonens toppscorer. Alexander Søderlund scoret 22 ganger for to år siden, mens Christian Gytkjær noterte seg for 19 mål i fjor.

– Jeg vet forventningene er høye. Folk forventer at jeg skal score mange mål. Det gjør jeg selv også. Forventningene er at vi skal vinne kampene våre og mesterskapet. Det er der fokuset ligger i første omgang. Hvis det viser seg at jeg scorer mange mål, og kan bidra med det, så er det bra, sier han.

– Mange mener en Nicklas Bendtner i form er altfor god for den norske Eliteserien. Er han det?

– Det må være opp til dere å bedømme når sesongen går i gang, sier Bendtner.

Eggen-møte
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er sikker på at laget kommer til å score enda flere mål med dansken på laget, og at han nå nærmer seg toppformen.

– Han er i bra slag nå. Det er det ikke noe tvil om. Så blir han bedre og bedre desto flere kamper han spiller sammen med resten av gjengen. Nicklas kan jo ikke gjøre dette alene. Han skal spille på et lag, og da handler det om at vi må lære å kjenne ham, og motsatt. Da tror jeg dette blir veldig bra, sier Ingebrigtsen.

Den storvokste spissen fikk sin debut i Mesterfinalen mot Brann onsdag. Han assisterte Tore Reginiussen på 2-0-scoringen like før slutt.

– Nicklas kommer til å score mål, men det viktigste med ham i laget er at vi kommer til å score flere mål som lag. Han er en klok spiller. Han ser ting og er en bra tilrettelegger. Det handler om oss som lag. Med Nicklas kommer vi nok til å score nærmere 70 mål igjen. Det er en god del spillere som kommer til å score mer enn de har gjort tidligere. Hans inntreden vil skape rom for andre, forklarer Rosenborg-treneren.

Nils Arne Eggen ga Nicklas Bendtner luerefs.
Nils Arne Eggen ga Nicklas Bendtner luerefs.

Da dansken møtte Nils Arne Eggen for første gang nylig, fikk han luerefs av den nå 75 år gamle klubblegenden.

– Det har ikke noe å si hvem det er, vi spiser ikke lunsj med luen på, sa Nils, forteller Ingebrigtsen.

– Jeg tror ikke han har opplevd eller sett Nils tidligere. Han lærte fort å kjenne Nils. Det gjør jo alle. Nå har han fått en liten leksjon om hva Nils betyr for Rosenborg. Han dro en sammenligning med Alex Ferguson, så han har vel skjønt det.