Liverpool risikerer overgangsnekt for akademispillere: – Kan bli en ripe i lakken for klubben

Men TV 2-ekspert tror neppe en eventuell sanksjon vil få konsekvenser for Liverpools A-lag.

Se Liverpool – Everton lørdag kl. 13.30

Den engelske avisen The Daily Mirror skriver at Liverpool risikerer overgangsnekt for yngre spillere på grunn av en såkalt «taping up»-skandale.

Bakgrunnen er at Liverpool skal ha kontaktet et 12 år gammelt Stoke-talent, som ikke blir navngitt, på ulovlig vis, hevder The Daily Telegraph.

Avisen melder blant annet at Liverpool skal ha lovet å betale spillerens skolepenger mot at han skriver under for klubben når han fyller 16. år.

Det er brudd på nylig innførte regler som sier at det er ulovlig å forsøke å bruke slike midler for å påvirke en spiller under 16 år.

Foreløpig er ikke flere detaljer om saken kjent, men dersom Liverpool blir funnet skyldig i å ha brutt overgangsreglene for yngre spillere risiker klubben en saftig bot eller overgangsnekt for akademispillere.

Liverpool opplyser til engelske aviser at de ikke ønsker å kommentere saken, mens ledelsen i Premier League ikke vil si mer enn at saken nå undersøkes.

TV 2-ekspert Petter Myhre understreker at ingen foreløpig er dømt i saken.

– Jeg tenker at hvis Liverpool blir dømt for dette, så vil det være en liten ripe i lakken. Det vil det alltid være hvis en storklubb blir knyttet til noe ulovlig. Men jeg tror ikke dette vil få noen som helst konsekvenser for Liverpool som klubb. Hvis de blir dømt, og pådrar seg for eksempel en overgangsnekt for akademispillere, så vil det ikke ha noe å si inn mot A-laget. De vil nok få litt pes i media, men jeg tror neppe dette kommer til å forstyrre ledelsen og spillerne på A-laget, poengterer han.

Liverpool møter lørdag byrvial Everton til Merseyside-derby på Anfield.

Manager Jürgen Klopp må klare seg uten formsspilleren Adam Lallana i oppgjøret. Lallana skadet seg under landslagsoppdrag med England og mister de neste åtte kampene.

Forstår Klopps frustrasjon
Midtbanespillernes skade fikk Jürgen Klopp til å rase mot Det engelske fotballforbundet (FA).

– Det gir ingen mening at han skulle spille vennskapskamp mot Tyskland kun 72 timer etter at han spilte for Liverpool mot Manchester City, sukket han, ifølge Sky Sports News.

Petter Myhre forstår at Klopp er frustrert.

– Det er den evige debatten vi har hatt i studio. Når utenforstående klager over at fotballspillere klager over tre kamper i uken så har de misforstått problemstillingen. Hadde det vært opp til spillerne så ville de spilt fotballkamper annenhver dag, for de synes det er morsommere enn trening. Men dette har med at skaderisikoen blir større. Det er det fortsatt mange som ikke har skjønt, og det er derfor managerne til stadighet klager over tett kampprogram, sier TV 2-eksperten.

– Utgangspunktet er ikke at spillerne blir slitne, det er skaderisikoen som øker med et tett kampprogram over tid. Spillerne ønsker å ha sine beste spillere tilgjengelig til enhver tid. Denne gang var det Lallana og Klopp det gikk ut over. Nå mister Klopp spilleren som har vært den beste den siste tiden, og jeg skjønner at det er noe han blir frustrert over, fortsetter han.

– Kampen blir viktigere for Liverpool enn for Everton
Med seier lørdag vil Everton klatre opp i ryggen på Liverpool og utfordre rivalen om en topp fire-plassering.

Petter Myhre mener imidlertid byderbyet er viktigere for Liverpool enn for Everton.

– Den blir enda viktigere for Liverpool. Det er fordi det var forventninger før sesongen om at Liverpool skulle kapre en topp fire-plassering og dermed Mesterliga-billett neste sesong. Hvis ikke vil sesongen deres være mislykket, poengterer han.

– Det er ikke saken når det gjelder Everton. De har hatt to svake sesonger, men nå har Ronald Koeman fått skikk på laget. Everton har fått et wild card til å skape spenning i topp seks-kampen. Det er både ledelsen og spillerne på Goodison fornøyd med, fortsetter eksperten.

Han holder Liverpool som en ørliten favoritt i lørdagens TV 2 Premium-sendte klassiker fra Premier League.

– Tidligere denne uken så tenkte jeg at det ville bli uavgjort. Men nå heller jeg litt mot Liverpool. Det er med tanke på statistikken de har mot Everton og det faktum at Liverpool har hjemmebane. Dessuten har Liverpool det beste laget på papiret. Jeg holder Liverpool som ørsmå favoritter, men på Tippekupongen ville jeg nott HU, spår Myhre.

Se Liverpool – Everton lørdag kl. 13.30